Έπεσε η αυλαία της κανονικής περιόδου της Super League!

 Οι 26 αγωνιστικές ολοκληρώθηκαν και πλέον είναι γνωστές οι 6 ομάδες των play off (που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και την ευρωπαϊκή έξοδο) και των play out, που έχουν ως στόχο την παραμονή.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει με προβάδισμα 7 πόντων στα play off και πλέον έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι για την κατάκτηση του τίτλου. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 66 βαθμούς και έχουν αφήσει πίσω τους τον ΠΑΟΚ, που έχει 59 πόντους.

Οι υπόλοιπες ομάδες που απαρτίζουν τα play off είναι οι ΑΕΚ (51 βαθμοί), Παναθηναϊκός (44 βαθμοί), ΟΦΗ (34 βαθμοί) και Άρης (34 βαθμοί). Οι ομάδες θα μεταφέρουν όλους τους βαθμούς, ενώ θα παιχτούν συνολικά 10 αγωνιστικές (δύο γύροι)

Οι πρώτοι δύο θα βγουν στα προκριματικά του Champions League και οι επόμενες τρεις ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League. Βέβαια, υπάρχει και μία ιδιαιτερότητα. Ο Παναθηναϊκός είναι τιμωρημένος από την UEFA και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας χρονιάς. Αν μείνει αυτή η τιμωρία, τότε θα βγει και ο 6ος των play off στην Ευρώπη. Από το Κύπελλο δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλάξει κάτι, καθώς η τετράδα των ημιτελικών (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης) είναι ήδη εντός των play off.

Όσον αφορά τα play out, αυτά απαρτίζονται από 8 ομάδες και θα διεξαχθούν συνολικά 7 αγωνιστικές. Άρα ένας γύρος και όχι 2 όπως στα play out.

Οι δύο διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, δηλαδή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει και κλήρωση για το πρόγραμμα των αγωνιστικών.

Δείτε τις 8 ομάδες των play out και τους βαθμούς που μεταφέρουν:

Ατρόμητος 32
ΑΕΛ 30
Ξάνθη 30
Αστέρας Τρίπολης 30
Λαμία 27
Βόλος 27
Παναιτωλικός 17
Πανιώνιος 11

Η συνολική τελική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας: