14 ομάδες, 29 προπονητές φέτος στη Super League 1. Μόνο τρεις συνεχίζουν όπως ξεκίνησαν. Και ακόμα το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Η καρέκλα στην άκρη του πάγκου κυριολεκτικά… θερίζει. Και έρχεται και καλοκαίρι.

Κάποιοι δεν θα τρέξουν την προετοιμασία, οι περισσότεροι παραμένουν ερωτηματικά για την επόμενη μέρα, ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν… δεμένο τον γαϊδαρό τους.

Ειδικών αποστολών 

Ο Νίκος Καραγεωργίου είναι στην Ξάνθη αλλά ακόμα δεν έχει κοουτσάρει τους Ακρίτες. Ειδικών αποστολών ο εν λόγω. Όπως και στον Λεβαδειακό πρόπερσι, ανέλαβε μια… mission impossible, δεν τα κατάφερε και αποχώρησε. Ότι κι αν γίνει φέτος στη Ξάνθη, δύσκολο έως απίθανο να παραμείνει και τη νέα σεζόν στον πάγκο των Ακριτών ο Καραγεωργίου.

Τον θέλει…

Ο Μιχάλης Γρηγορίου χαίρει της εκτίμησης του Κούγια. Αν και πρόκειται για Κούγια, όπως προκύπτει από το περιβάλλον του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, ο Γρηγορίου θα χτίσει την ΑΕΛ της επόμενης χρονιάς.

Αν θέλει… 

Το πλάνο με τους Πορτογάλους στο Αγρίνιο εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Ο Χάβος μάζεψε πολλά πράγματα στον Παναιτωλικό. Κουβέντα για την επόμενη μέρα δεν έχει γίνει, αλλά όπως προκύπτει και από τις δύο πλευρές, αν ο Μακεδόνας τεχνικός θέλει να μείνει, θα μείνει.

Ψάχνει τον επόμενο…

Στο Βόλο ο Ξηροφώτος είναι ο τρίτος που φόρεσε τη φόρμα του προπονητή. Κάτι σαν υπηρεσιακός. Δεδομένο οτι το καλοκαίρι είτε πουληθεί η ΠΑΕ, είτε όχι, οι αρμόδιοι θα βγουν στην γύρα για προπονητή.

Αναλόγως…

Τρίτος που κάθεται στην καρέκλα στην άκρη του πάγκου και ο Βόκολος στον Πανιώνιο. Περίεργη η κατάσταση στη Πλατεία. Λεφτά δεν υπάρχουν και όλα θα εξαρτηθούν από την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν η ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Ατρόμητος: Δεν.. δούλεψε

Στον Ατρόμητο στην μετά Κάναντι εποχή, το πλάνο με Έλληνα προπονητή δεν δούλεψε καθόλου. Η επιλογή Αναστασίου το καλοκαίρι αποδείχθηκε καταστροφική. Ο χειρότερος Ατρόμητος των τελευταίων ετών. Η έλευση Παντελίδη κάτι άλλαξε, λίγα πράγματα, αλλά η χρονιά δεν σώθηκε. Εκτός Ευρώπης και σύντομη η διαδρομή και στο Κύπελλο. Οι πιθανότητες να πορευτεί με τον ίδιο προπονητή και την επόμενη σεζόν η ομάδα του Περιστερίου, λίγες. Μάλλον θα ψαχτούν και πάλι για ξένο κόουτς Σπανός και Αγγελόπουλος.

Λαμία: Είναι τρελός ο πρόεδρος

Στη Λαμία με Πανουργιά Παπαϊωάννου κάθε πρόβλεψη είναι μάλλον παρακινδυνευμένη. Κράτησε πρόπερσι τον Μπάμπη Τεννέ όταν όλοι του έλεγαν να τον απομακρύνει. Έδιωξε στα ξεκινήματα της χρονιάς τον Μάκη Χάβο στην καλύτερη σεζόν της Λαμίας σε πρωτάθλημα και κύπελλο (απεκλεισε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό). Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Αν πάντως το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα, η αλλαγή προπονητή στη Λαμία θα πλήρωνε ελάχιστα, αν παιζόταν στο στοίχημα. Το κλίμα έχει κάπως στραβώσει.

Γιώργος Σίμος: Ο… δεδομένος

Δεν ξέρουμε αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Αν θα τελειώσει. Αν θα γίνει αναδιάρθρωση. Τα “αν” μπόλικα. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, αλλά παράλληλα και κάποια δεδομένα για την επόμενη σεζόν. Ενα εξ αυτών ο Γιώργος Σίμος. Ο νεαρός κόουτς του ΟΦΗ ήρθε ξεκάθαρα για να παραμείνει. Προπονητής της ομάδας. Μέρος του πλάνου του Σαμαρά. Το οποίο δεν αλλάζει. Η δουλειά που βγήκε στο γήπεδο “διαφημίστηκε” από το σύνολο των ΜΜΕ. Ο Σίμος είναι ίσως από τους ελάχιστους προπονητές που έχει δεμένο τον γάιδαρο του για την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά. Δεν… κουνιέται.

Μίχαελ Ένινγκ: Ιδιαίτερη περίπτωση

Έχουν ακουστεί, έχουν γραφτεί και έχουν διαρρεύσει διάφορα για τον Γερμανό τεχνικό του Άρη. Χωρίς απαραίτητα να… κουμπώνουν όλα μεταξύ τους. Ποιά είναι η αλήθεια για τον κόουτς των κιτρινόμαυρων; Υπάρχουν δύο… ρεύματα για τον Ένινγκ στο Βικελίδης. Κοινής αποδοχής δεν είναι σε καμία περίπτωση. Αυτό είναι… γκαραντί. Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Γερμανού είναι ο Άγγελος Χαριστέας. Αν δεν παινεύσεις το σπίτι σου; Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι ο άνθρωπος που τον έφερε εξάλλου στον Άρη και εκείνος που πίεσε όσο κανείς άλλος τον Καρυπίδη για πρόωρη ανανέωση. Το αφεντικό του Άρη όμως δεν τρελαίνεται. Αλλά από την άλλη δεν θέλει να αδειάσει και τον Χαριστέα. Ειδικά μετά το ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ ο Κάρυ ήταν πυρ και μανία με το κοουτσάρισμα του Ένινγκ.

https://www.sportime.gr