Οι δύο νεαροί παίκτες του Παναιτωλικού καταθέτουν μέσω του gazzetta.gr τη δική τους πρόταση, ώστε να περάσει ευχάριστα ο ελεύθερος χρόνος στην καραντίνα

 Η Ελλάδα βρίσκεται σε καραντίνα και όλοι καλούμαστε να συμβάλουμε ώστε να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός. Η νέα γενιά δίνει το παράδειγμα, βγαίνει μπροστά, τηρεί τα μέτρα προφύλαξης και στέλνει το μήνυμα της αισιοδοξίας. Παράλληλα όμως αναζητούμε και τρόπους να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των Γιώργου Λιάβα και Γεράσιμου Μπακαδήμα. Οι δύο «κολλητοί» του Παναιτωλικού καταθέτουν μέσω του gazzetta.gr την πρότασή τους κυρίως προς τους συνομήλικούς τους, είναι μόλις 19 και 20 ετών αντίστοιχα, ώστε να «γεμίσουν» τον χρόνο τους και να μείνουν στο σπίτι.

Η οποία, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν μπορούσε να μην έχει… πολύ μπάλα.  «Ακολουθούμε το πρόγραμμα εκγύμνασης που μας έχει δοθεί και τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης. Χρειάζεται υπομονή από όλους μας, αλλά καλούμαστε να διαφυλάξουμε τόσο την υγεία των ευπαθών ομάδων, όσο και τη δική μας», θα πουν και μετά… μπήκαν στο ζουμί. «Εμείς παίζουμε FIFA 2020 Career. Μπορούν να συμμετέχουν πολλοί στο ίδιο παιχνίδι μέσω του ίντερνετ. Μάλιστα είμαστε συμπαίκτες και όχι αντίπαλοι. Είναι ένας συνδυασμός του Manager και του FIFA. Κάνεις τις μεταγραφές, την προπόνηση, το στήσιμο της ομάδας και παίζεις και τα παιχνίδια. Ολα μαζί. Ο ένας (σ.σ. ο Μπακαδήμας) έχει περισσότερο το οργανωτικό κομμάτι, είναι ο πρόεδρος και ο άλλος (σ.σ. ο Λιάβας) αναλαμβάνει περισσότερο εκείνο των αγώνων. Εχουμε δύο τηλεχειριστήρια», θα μας πουν αρχικά. Μάλιστα ενεργούν με πλάνο. «Σκοπός μας δεν είναι να πάρουμε μία μεγάλη ομάδα, αλλά πάμε στις μικρές ευρωπαϊκές κατηγορίες π.χ. 4η Αγγλίας και προσπαθούμε να τις ανεβάζουμε μέχρι την Πρέμιερ Λιγκ και να διεκδικούν τίτλους».

Βέβαια αυτό έχει και τις… ατυχίες του. «Μια φορά αναλάβαμε μία ομάδα Β’ Γερμανίας με σκοπό να την άνοδο, αλλά μετά από 10 αγωνιστικές ήμασταν 3οι από το τέλος και μας απέλυσαν (σ.σ.γέλια)». Οσο για το μυστικό στις… μεταγραφές. «Στρεφόμαστε σε νεαρούς παίκτες των μεγάλων ομάδων που δεν παίζουν πολύ. Δεν είναι εύκολο».

Ακούγεται πολύπλοκο, αλλά παραμένοντας στο σπίτι υπάρχει ο ελεύθερος χρόνος. «Μπορεί να τελειώσουμε και μία σεζόν σε 3-4 ημέρες», σχολιάζουν και στο φινάλε είναι.. ξεκάθαροι. «Μένουμε σπίτι και κάνουμε υπομονή».