Από αρκετές ομάδες, όπως συνέβη και στην τηλεδιάσκεψη των ΠΑΕ της Super League 1, μπαίνει ως θέμα η αύξηση των ομάδων που θα μετέχουν στο επόμενο πρωτάθλημα από 14 σε 16 ή ακόμα και σε 18.

Βασικό επιχείρημα είναι η μη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, που σημαίνει ότι η ομάδα που θα υποβιβαστεί στερείται της ευκαιρίας να να διεκδικήσει στα πλέι άουτ την παραμονή της ή τη συμμετοχή στον αγώνα μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στη Super League 2.

Ωστόσο για την υλοποίηση μια τέτοιας απόφασης έχουν εμφανιστεί τρία προβλήματα.

Το πρώτο είναι η άρνηση της NΟVA η οποία μόλις είδε να «φουντώνει» το θέμα έσπευσε να τοποθετηθεί λέγοντας ότι είναι αντίθετη στην αύξηση και υποστηρίζοντας ότι θα έβλεπε θετικά μείωση σε 12 ομάδες.

Το δεύτερο είναι η διάρκεια της επόμενη σεζόν. Αν και η κατάσταση θυμίζει τοπίο στην ομίχλη φαίνεται ότι όλα θα πάνε πίσω τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες στην καλύτερη περίπτωση. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος το οποίο λόγω του EURO που μετατέθηκε για το επόμενο καλοκαίρι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το Μάιο. Επομένως ο χρονικός περιορισμός μάλλον δεν «σηκώνει» αύξηση ομάδων, ενώ τα πλέι οφ / πλέι άουτ το πιθανότερο είναι να μην ισχύσουν.

Το τρίτο είναι οι αντιδράσεις των ομάδων που δε θέλουν αναδιάρθρωση και οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν. Υπέρ της αναδιάρθρωσης έχουν εκφραστεί οι ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός και Πανιώνιος. Κατά οι Αστέρας και Βόλος. Οι υπόλοιποι, επί του παρόντος, δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους…

https://soccerplus.g