Στην καθιερωμένη ενημέρωση για τα μέτρα που παίρνει το Υπουργείο Προστασίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το Σάββατο (4/4) πως παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού, το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας παρατείνεται για άλλες τρεις εβδομάδες προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Άλλες τρεις βδομάδες σκληρής προσπάθειας μπροστά μας», είπε χαρακτηριστικά με στόχο την καταπολέμηση του κορονοϊού ο Χαρδαλιάς.

Τόνισε ακόμα ότι δεν θα διεκπεραιώνονται δηλώσεις αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας και θα οριστούν υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνεται κάτι τέτοιο. Μπαίνει έτσι «φρένο», σε όσους επιχείρησαν να δηλώσουν ενόψει Πάσχα, ως κατοικία τους το εξοχικό τους.

Ο Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι περιορισμοί στη μετακίνηση «δεν αφορούν συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας, που έχουν ανάγκη την άσκηση ή την κολύμβηση», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Προειδοποίησε τέλος αυτούς που προσπαθούν να υπονομεύσουν τη συλλογική προσπάθεια, συνεχίζοντας να παραβιάζουν τους περιορισμούς μετακίνησης, ότι η Πολιτεία δεν θα τους παρακολουθεί με απάθεια, αλλά θα λάβει επιπλέον μέτρα αν χρειαστεί.

«Καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας και το δημόσιο σύστημα υγείας. Η ενότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει στη συντριπτική της πλειοψηφία η ελληνική κοινωνία μας έχει επιτρέψει να έχουμε διαφορετική πορεία από άλλες χώρες. Σε ελάχιστες ώρες αυτό μπορεί να ανατραπεί. Να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή, την ίδια υπομονή και το ίδιο πείσμα, ώστε να συνεχίσουμε να κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ενώ η πλειοψηφία δείχνει υπομονή κάποιοι επιμένουν με τεχνάσματα να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια. Δεν θα μείνουμε θεατές στην αυξημένη κίνηση που είδαμε στις εθνικές και σε κάποιους παράδρομους. Η στάση τους είναι αντικοινωνική. Δεν βλέπουν τι γίνεται στην Ευρώπη; Να ξέρουν αυτοί οι ανεύθυνοι ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω», είπε επίσης.

https://www.sportime.gr