Στην σέντρα αλλά….δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ημερομηνίες

Όπως σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έτσι και το ελληνικό βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για το πότε θα μπορέσει να επαναρχίσει ελέω κορωνοϊού.

Από την πλευρά του, ο Μηνάς Λυσάνδρου, σε σαββατιάτικη (4/4) συνέντευξή του στο Reuters, τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για ημερομηνίες, ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται ενότητα για να περιοριστεί το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς που έχουν υποστεί όλες οι χώρες ποδοσφαιρικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1 δήλωσε αναλυτικά: «Στόχος είναι να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα της ομάδας εργασίας πριν από τις 24 Απριλίου. Δεν πρόκειται για άσκηση χωρίς πίεση χρόνου. Πρέπει να καταγράψουμε τη ζημία και να γνωρίζουμε τις συνέπειες. Η κατάσταση δεν διαφέρει από άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται μετά τις πρώτες τρεις εβδομάδες της αναστολής. Εμείς ως Σούπερ Λίγκα καταλαβαίνουμε την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ημερομηνίες γιατί έχουμε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση.

Έχουμε τα μάτια μας σε δύο επίπεδα, ένα είναι στην Ευρώπη και οι προσπάθειες εκεί, αυτό είναι το αθλητικό επίπεδο και στη συνέχεια σε εθνικό επίπεδο με τα κυβερνητικά μέτρα. Αν μείνουμε ενωμένοι και παίρνουμε αποφάσεις στο πνεύμα του αθλητισμού και του εμπορικού του χαρακτήρα, ο περιορισμός της ζημίας μπορεί να είναι εφικτός.

Δεν αρκεί να διαχειριστούμε μόνο την κρίση τώρα για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρέπει να εργαστούμε έτσι ώστε να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση. Οι αποφάσεις μπορούν να ληφθούν μόνο όταν υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα των ομάδων εργασίας στην Ευρώπη σε συνδυασμό με δεδομένα στην Ελλάδα. Μπορεί να υπάρχει μια περίπτωση που μια χώρα μπορεί να ξαναρχίσει και μια άλλη χώρα να μην μπορεί».

http://www.a-sports.gr/