Οι αιτήσεις για το επίδομα των 800 ευρώ έφτασαν στην πέμπτη ημέρα τους. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης διευκρίνισε τις ημερομηνίες καταβολής του επιδόματος, το οποίο θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

«Στις 10 Απριλίου κλειδώνει το σύστημα, θα σταματήσουμε να δεχόμαστε αιτήσεις, και έως τις 12 Απριλίου θα δεχθούμε διορθώσεις. Στις 14 Απριλίου θα υπάρξει κενή μέρα για να προετοιμαστούμε και στις 15, 16 και 17 Απριλίου το πρώτο κύμα πληρωμών των 800 ευρώ αφορολόγητα, ακατάσχετα, καθαρά,  μη συμψηφιστέα με μια δόση είτε για τους εργαζομένους που ανήκουν στις επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους ή στις επιχειρήσεις που έχει υποστεί πλήγμα η επιχείρησή τους λόγω της κρίσης» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αν κάποιος δεν κατάφερε να αιτηθεί για το επίδομα ή προέκυψε κάποιο πρόβλημα, θα έχει ακόμη μία ευκαιρία στις 10, 11 και 12 Απριλίου.

Όσον αφορά το δεύτερο κύμα, 21,22 και 23 Απριλίου θα υπάρξει δυνατότητα διορθώσεων, 24 πάλι κενή μέρα προετοιμασίας των συστημάτων, και 25,26 και 27 Απριλίου θα γίνει το δεύτερο κύμα πληρωμών. Το επόμενο κύμα θα είναι μέσα στο Μάιο 5,6 και 7 Μαΐου.