Ένας ακόμα παίκτης που αγωνίστηκε με τα χρώματά του ΑΟ Αγρινίου μίλησε στη σελίδα της ομάδας.
Ο Σωτήρης Καλαπανίδας αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2012 και αποτέλεσε το βασικό center της ομάδας  στην επιστροφή της σε Εθνικές Κατηγορίες.
Ο Τρικαλινός center αποχώρησε από την ενεργό δράση το περασμένο καλοκαίρι έχοντας αγωνιστεί σε 14 ομάδες στην 25χρονη καριέρα του. Αγωνίστηκε σε Γ.Σ. Πύλης, Σπόρτιγκ Τρικάλων, Ίκαρους Τρικάλων, Α.Σ. Τρίκαλα 2000, Α.Ο. Ιεράπετρα, Αρκαδικό, Κόροιβο, Ε.Α. Πατρών, Παναιτωλικό, Α.Ο. Αγρινίου, Διαγόρα Δρυοπιδέων, Α.Σ. Δαναοί, Α.Ο. Καλαμπάκας και Γ.Σ. Γόμφοι.
Ο Καλαπανίδας μίλησε για την απόφαση να αγωνιστεί με τα χρώματα του Α.Ο.Α., για τις στιγμές που θυμάται από την αγωνιστική περίοδο 2012 – 13, για την πορεία της ομάδας μέχρι σήμερα και για τους φίλους που έκανε στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά:

Σωτήρη πως είχες πάρει την απόφαση να αγωνιστείς με τα χρώματα του Α.Ο. Αγρινίου το καλοκαίρι του 2012;
Η αλήθεια είναι ότι ήρθα τελευταία στιγμή στην ομάδα, αλλά γνώριζα κάποια πράγματα και καταστάσεις, γιατί είχα ξαναπαίξει για ένα χρόνο στο Αγρίνιο. Οι εντυπώσεις μου ήταν πολύ καλές, γιατί είδα ότι υπήρχε μια πολύ καλή οργάνωση από μια σοβαρή Διοίκηση, η οποία προσπαθούσε για το καλύτερο και φρόντιζε να μη μας λείψει τίποτα! Για την όμορφη πόλη και για τους καταπληκτικούς φιλάθλους το ήξερα από πριν!

Πως κρίνεις την πορεία της ομάδας εκείνη τη χρονιά, που επέστρεψε μετά από χρόνια σε Εθνική Κατηγορία;
Η 4η θέση και η χρονιά σίγουρα κρίνεται επιτυχημένη, αλλά η άποψή μου είναι ότι έπρεπε να ήμασταν τουλάχιστον στην 2η θέση. Ήταν κάτι που το αξίζαμε και το δικαιούμασταν, γιατί ήμασταν μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Αυτό οφείλεται βέβαια στο ότι καταφέραμε και δέσαμε σαν ομάδα, ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε, καθώς υπήρχαν στην ομάδα και αθλητές με πολύ μεγάλη εμπειρία, δουλεύαμε σκληρά και συτό φαίνονταν στις προπονήσεις και φυσικά στους αγώνες.

Πως λειτουργούσε η ομάδα σα νεοφώτιστη στη Γ΄ Εθνική;
Πάντα όποιο πρόβλημα και κάποια ένταση που μπορεί να δημιουργούνταν, λύνονταν εκείνη τη στιγμή. Γιατί στο γήπεδο πρέπει να είσαι ομάδα και οικογένεια, για να πετύχεις και να κάνεις βήματα μπροστά τόσο σαν αθλητής όσο και σαν άνθρωπος. Εμείς αυτό το πετύχαμε με τη βοήθεια φυσικά και του προπονητή μας του κυρίου Διαμαντάκου.

Θεωρείς ότι αδικηθήκατε από το τελικό πλασάρισμα στη βαθμολογία;
Όπως ανέφερα και παραπάνω η θέση της ομάδας έπρεπε να ήταν τουλάχιστον η 2η και να παίζαμε μπαράζ ανόδου. Αλλά επειδή ήμασταν νεοφώτιστοι στην κατηγορία δε μας σεβάστηκαν οι διαιτητές, όπως μας άρμοζε και όπως πρέπει για όλες τις ομάδες.

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η πιο δύσκολη στιγμή εκείνη τη χρονιά;
Υπήρχαν πολλές καλές στιγμές, αλλά πιστεύω πως η καλύτερη ήταν η νίκη με τον Πόλις Καλλιθέας, που στο τέλος κατέκτησε την 1η θέση. Δε θα ξεχάσω την απίστευτη ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φίλαθλοί μας στο γεμάτο κλειστό και το ότι είχαμε φτάσει να προηγούμαστε με 20 πόντους στο ημίχρονο. Η πιο δύσκολη στιγμή στην ομάδα ήταν όταν απομακρύνθηκε ο προπονητής μας Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Αυτό που θυμάμαι πιο έντονα, είναι πως καταφέρναμε και ξεπερνούσαμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονταν και τις “μάχες” που δώσαμε μέσα στα γήπεδα! Και αυτό που θα μου μείνει, είναι οι άνθρωποι που γνώρισα και φυσικά οι φίλοι που απέκτησα!!

Θυμάσαι κάποια ιστορία από εκείνη τη χρονιά;
Έχω κάτι να σας διηγηθώ, αλλά είναι εκτός γηπέδου. Πρόκειται για ένα μεγάλο κατόρθωμα!! Το ότι κατάφερα να πείσω τον αδερφικό μου φίλο και συμπαίκτη Γιάννη Μανδαλάκη, ο οποίος δεν είχε πιει ποτέ στη ζωή του καφέ, να πίνει δύο σερί στην κατσιά, που λέμε και να με παίρνει πρώτος τηλέφωνο και να μου λέει “Σώτο πάμε για κανένα καφέ;”. Πιστεύω ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμά μου στη μπασκετική μου πορεία!!!

Τι πιστεύεις για τη φετινή πορεία της ομάδας στην Α2 Εθνική Κατηγορία;
Η Α2 είναι πολύ ιδιαίτερη, απαιτητική και πολύ ανταγωνιστική κατηγορία. Η πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής είναι πιστεύω καλή ως ικανοποιητική και θεωρώ ότι στο τέλος θα τερματίσει ακόμα ψηλότερα!!

Ποιο θεωρείς ότι θα είναι το μέλλον της ομάδας;
Η άποψή μου για το μέλλον της ομάδας είναι ότι κάποια στιγμή θα φτάσει πολύ ψηλά!! Γιατί γίνεται πολύ καλή και σοβαρή δουλειά και οι άνθρωποι της ομάδας ξέρουν από μπάσκετ, γουστάρουν αυτό που κάνουν, αγαπάνε πολύ την ομάδα και το μπάσκετ γενικότερα. Και γιατί ο κόσμος του Αγρινίου στηρίζει και υποστηρίζει αυτή την αξιόλογη προσπάθεια!!

Ποιο είναι το μήνυμα που θες να στείλεις στον κόσμο του Αγρινίου και στους ανθρώπους του Α.Ο.Α.;
Το μήνυμά μου προς τους φίλους του Αγρινίου είναι να είναι πάντα υγιείς και να συνεχίζουν να στηρίζουν και να βοηθούν την ομάδα με τον τρόπο τους. Και να ξέρουν ότι η ομάδα τους χρειάζεται περισσότερο στα δύσκολα. Θέλω να πω ότι πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στις Ακαδημίες και να φροντίσετε να μάθουν τα παιδιά σωστά από τώρα τα βασικά του αθλήματος και το πως θα γίνουν καλύτεροι συναθλητές και Άνθρωποι. Θα ήθελα επίσης να στείλω τα χαιρετίσματά μου σε όλους και ιδιαίτερα στον Περικλή Γερμανό!!! Είναι από τους ανθρώπους που με βοήθησαν πολύ όταν ήμουν στο Αγρίνιο και από τους ανθρώπους που σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα!!! Εύχομαι σε όλους υγεία πάνω απ’ όλα και πολλές επιτυχίες!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ και γήπεδο μπάσκετ
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάνουν σπορ και γήπεδο μπάσκετ
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ και στέκεται
+3