Ο προπονητής του Απόλλωνα Δοκιμίου  Θόδωρος Λαυράνος μίλησε στο Agriniogoal.gr για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα εν μέσω κορονοϊού και εξήγησε πως η κατάσταση αυτή επηρεάζει και τον χώρο του ποδοσφαίρου. Θεωρεί ότι το πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ δεν πρέπει να συνεχιστεί, και οποιαδήποτε απόφαση δει το φως της δημοσιότητας από την ΕΠΟ, προτεραιότητα πρώτα πρέπει να έχει την  δημόσια υγεία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Για την  κατάσταση που ζούμε; 

Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας. Πρέπει να μείνουμε σπίτι, να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών, χρειάζεται υπομονή. Ευτυχώς στην Ελλάδα έλαβαν έγκαιρα μέτρα και δεν έχουμε τις τρομακτικές καταστάσεις άλλων χωρών.

Για την καθημερινότητα χωρίς ποδόσφαιρο:

Πολύ δύσκολο για εμάς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, να είμαστε μακριά από αυτό!! Μου λείπει το γήπεδο οι ποδοσφαιριστές, οι φίλαθλοι. Χρειάζεται υπομονή για να ξεπεράσουμε το δύσκολο εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά μας. Υπάρχουν τρόποι για άθληση στο σπίτι αλλά και το «περπάτημα» Απλά να υπάρχει θέληση και καλή διάθεση στην δύσκολη περίοδο την οποία ζούμε

Για την  επικοινωνία μεταξύ σας στην ομάδα ;

Φυσικά και υπάρχει επικοινωνία, μιλάω με τους ποδοσφαιριστές, και προσπαθώ να δημιουργήσω καλή ψυχολογία σε όλους. Αν και οι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες , προσπαθούν σε καθημερινή βάση να γυμναστούν (ατομική προπόνηση).Επειδή βλέπω να έχει ακόμη δρόμο αυτή η ιστορία, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να ολοκληρωθούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

DSC05153

Πόσο χρόνο χρειάζονται οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να κάνουν προετοιμασία, σε περίπτωση που ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα ;

Είναι πολύ δύσκολο να επανέλθουν οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μετά από δυο περίπου μήνες διακοπή πρωταθλήματος και μάλιστα χωρίς αγώνες. Θέλουν τουλάχιστον 20 προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια για να βρεθούν σε κάποιο επιθυμητό επίπεδο.

Είσαι θετικός ή αρνητικός στο να συνεχιστούν οι αγώνες της ΕΠΣΑ ;

Είναι μία δύσκολη κατάσταση. Προσωπικά το βλέπω πολύ δύσκολο να ολοκληρωθούν φέτος τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Άλλωστε δεν αξίζει. Σίγουρα κάποιοι θα χάσουν…αλλά σήμερα χάνονται το κυριότερο ζωές , και αυξάνεται η ανεργία. Παρόλο που ο Απόλλωνας βρίσκεται μια …ανάσα από την προνομιούχο τετράδα που οδηγεί στα πλέι-οφ, θεωρώ ότι το πρωτάθλημα στην ΕΠΣΑ δεν πρέπει να συνεχιστεί. Το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο  είναι η υγεία, καθ’ ότι είναι ο παράγων εκείνος που υπολογίζει, ορίζει καθορίζει και προσδιορίζει την φυσική, ψυχολογική όπως και την πνευματική μας κατάσταση.

DSC02942

Για την φετινή πορεία του Απόλλωνα Δοκιμίου ;

Φέτος η ομάδα έκανε μια πολύ καλή πορεία. Ξεκινήσαμε με στόχο την παραμονή στην κατηγορία, αλλά η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη. Τα θετικά αποτελέσματα μας οδήγησαν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, και πριν την διακοπή του πρωταθλήματος πετύχαμε μια μεγάλη εντός έδρας νίκη (επί του πρωτοπόρου Παναγρινιακού), που μας έδωσε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε. Είμαι ευχαριστημένος από τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμασταν ακόμη καλύτεροι , παίζοντας καλό ποδόσφαιρο.

Και κάτι για το τέλος ;

Θα ήθελα πάνω απ’ όλα να ευχηθώ υγεία τόσο σωματική όσο και ψυχική. Καλή δύναμη σε όλους, υπομονή και… μένουμε σπίτι, μέχρι να ξανά βρεθούμε όλοι μαζί παλεύοντας να πετύχουμε τους στόχους μας.