Πανιώνιος: Πάει στο CAS ζητώντας υποβιβασμό της Ξάνθης

Μπορεί η ελληνική δικαιοσύνη να έβγαλε τις δικές της αποφάσεις για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, όμως, ο Πανιώνιος είναι διατεθειμένος να τραβήξει το σχοινί. 

Όπως αναφέρει το thrakisports.gr, οι Νεοσμυρνιώτες θέλουν να προσφύγουν στο CAS ζητώντας από το Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης να εξετάσει την ορθότητα της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Ο στόχος φυσικά είναι το να υποβιβαστεί η Ξάνθη.

Ο Πανιώνιος γνωρίζει πως οι πιθανότητες παραμονής του δεν είναι πολλές. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας έχοντας συγκεντρώσει 11 βαθμούς. Ακόμη και εάν γίνουν τα πλέι άουτ, ο Παναιτωλικός θα ξεκινήσει με 17 και η Ξάνθη με 18.

Οι «κυανέρυθροι» έχουν ξεκαθαρίσει πολλάκις μέσω του προέδρου της ΠΑΕ, Χρήστο Δάρα, πως θα κυνηγήσουν νομικά την υπόθεση διεκδικώντας την παραμονή τους στην κατηγορία. Εκτιμούν πως αδικούνται από το γεγονός ότι για το ίδιο παράπτωμα παραβιάσεων, που αναγνώρισε η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, εκείνοι τιμωρήθηκαν με -6, ενώ η Ξάνθη με πρόστιμο.

Επιπλέον, υποστηρίζουν πως η τροπολογία της κυβέρνησης, που αντικατέστησε την ποινή του υποβιβασμού με αφαίρεση βαθμών, ήταν χαριστική, φωτογραφική και αντισυνταγματική. Ακόμη και εάν ορθώς εφαρμόζεται η τροπολογία, η ΕΕΑ έχει αφαιρέσει το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ Ξάνθη και τονίζουν πως η Super League θα έπρεπε να έχει αυτομάτως εισηγηθεί την αποβολή των Θρακιωτών από το πρωτάθλημα.

https://www.sportime.gr/