Η επιστροφή στην κανονικότητα στη μετά lockdown (λόγω κορονοϊού) εποχή θα επιχειρηθεί τις προσεχείς εβδομάδες με προσεκτικά βήματα όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και το κυβερνητικό πλάνο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την επανεκκίνηση του αθλητισμού.

 Ήδη από τις 4 Μαΐου θα επιτραπεί στους κορυφαίους Έλληνες αθλητές ατομικών σπορ να επιστρέψουν στις προπονήσεις όπως αποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα. Και ακολούθως θα υπάρξει σταδιακή άρση και για τα ομαδικά αθλήματα με την επανέναρξη των προπονήσεων σε πρώτη φάση, ούτως ώστε να φτάσουμε μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Εκείνο ωστόσο που παραμένει αδιαπραγμάτευτο υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, είναι η μη παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες. Είναι ενδεικτικό πως κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Σωτήρης Τσιόδρας απέκλεισε κάθε πιθανότητα μαζικών συγκεντρώσεων σε αθλητικούς χώρους, κάτι που επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι «κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές».

Κάτι που σημαίνει πως δίχως κόσμο δεν θα γίνουν μόνο οι αγώνες των πλέι οφ και των πλέι άουτ, εφόσον αποφασίσουν επανεκκίνηση οι Λίγκες, αλλά και η έναρξη των πρωταθλημάτων της επόμενης σεζόν…