Συγκρατημένος εμφανίστηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, όσον αφορά τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στον αθλητισμό.

Όπως είπε, τα βήματα θα γίνουν σταδιακά και το ξέκοψε για θεατές στις κερκίδες ή ακόμα και στις προπονήσεις.

Αναλυτικά τα όσα είπε την Παρασκευή (1/5) στην ΕΡΤ: «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας στις 15 Ιουνίου, όπως επιθυμούν οι ομάδες. Έχουμε δρόμο ακόμα, είναι μία πιλοτική φάση που πάμε βήμα-βήμα, δειλά-δειλά.

Δοκιμάζουμε αυτή τη στιγμή τη λειτουργία των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, είτε ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είτε στους Δήμους, που είναι η πλειονότητα των εγκαταστάσεων ανήκουν στους Δήμους, είτε στις ομάδες της πρώτης κατηγορίας είτε των άλλων αθλημάτων.

Ξεκινάμε δειλά δειλά να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο, μία διαφορετική φιλοσοφία, με κανόνες που δεν υπήρχαν, έχουμε πολλά νέα δεδομένα. Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, δεν χρειάζονται βιασύνες, δεν είναι ο καλός και ο κακός σε μία ιστορία, ο γρήγορος και ο αργός. Εδώ μπαίνουμε σε μία καινούρια φάση.

Δεν έφυγε ο κορωνοϊός, δεν τελειώσαμε με αυτή την ιστορία, δεν επιτρέπεται χαλαρότητα και φυσικά δεν μπορούμε να συζητήσουμε σε καμία των περιπτώσεων για κόσμο στις κερκίδες ακόμα και στις προπονήσεις. Αυτό το ξεχνάμε».