Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στην συνέντευξη Τύπου του για την επανεκκίνηση του Αθλητισμού έκανε ειδική αναφορά και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

 

Εισαγωγικά:

* Βασικός πυλώνας κοινωνικής δραστηριότητας: παράγει αξίες, δημιουργεί ήθος και καλλιεργεί αθλητική παιδεία, ιδιαίτερα στη νέα γενιά.

 

* Απαραίτητο να στηριχθεί για να συνεχίσει να επιτελεί τον σπουδαίο ρόλο του.

 

* Έχουμε προετοιμάσει πλαίσιο με άμεσα και έμμεσα μέτρα για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

 

* Συνδέεται άμεσα και με το ***Μητρώο Αθλητικών Φορέων.

 

* Οι διοικήσεις των Αθλητικών Κέντρων, που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε γενναίες οικονομικές διευκολύνσεις, για τη στήριξη των αθλητικών σωματείων.

 

* Ελπίζουμε να πράξουν το ίδιο και οι αντίστοιχες διοικήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 

 

**** Μητρώο Αθλητικών Φορέων 

> Προχωράμε με ταχύτατα βήματα – δημιουργούμε για πρώτη φορά

> Μητρώο Αθλητικών Φορέων που έχουν ή μπορούν να λάβουν Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

> Αποτυπώνουμε το σωματειακό αθλητικό περιβάλλον

> Θα μπορούμε πιο αποτελεσματικά να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους.

> Η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη την Παρασκευή (8 Μαΐου), θα ενημερωθούν άμεσα οι Ομοσπονδίες και θα ξεκινήσει η ενημέρωση των στοιχείων.

> Έχει φύγει έγγραφο της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού της ΓΓΑ προς όλες τις Ομοσπονδίες από τις 13/04/2020. Ήδη, έχουμε 3000 εγγεγραμμένα Σωματεία και αναμένουμε πολλές ακόμη απαντήσεις έως το τέλος της εβδομάδας! Και βέβαια, λόγω της πανδημίας, έχει δοθεί μια μικρή παράταση (έληγε στις 30/04/2020) για να μπορέσουν να απαντήσουν όλες οι Ομοσπονδίες.