Σαν το παλιό κρασί ήταν όλο και καλύτεροι οι 10 «γερόλυκοι» της Super League, με τους 9 μάλιστα να παίζουν από 10 και πλέον παιχνίδια, προσφέροντας και με το παραπάνω στις ομάδες τους.

 Ακούς έναν παίκτη να είναι 34, 35 ή πολύ περισσότερο 39 ετών και θεωρείς πως αν δεν έχει σταματήσει ήδη το ποδόσφαιρο, σίγουρα θα παίζει σε μια ομάδα μικρής κατηγορίας για να κάνει την πλάκα του. Και όμως θα πέσεις έξω, καθώς υπάρχουν ποδοσφαιριστές που προσέχοντας την ζωή τους, όχι απλά συνεχίζουν να παίζουν, αλλά το κάνουν και σε ομάδες της Super League.

Παρακάτω θα δούμε την δεκάδα με τους «γερόλυκους» που δεν λένε να το βάλουν κάτω. Και για την ακρίβεια όχι μόνο δεν λένε να το βάλουν κάτω, αλλά έχοντας οι 9 από τους 10 πάνω από 10 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα, έχουν βοηθήσει τις ομάδες τους και με το παραπάνω.

Βύντρα: Ο μεγαλύτερος όλων

Ξεκινάμε με τον μεγαλύτερο στην ηλικία που είναι ο Λουκάς Βύντρα. Ο αμυντικός της Λαμίας έπαιξε για τελευταία φορά φέτος (μην ξεχνάμε πως έχει διακοπεί το πρωτάθλημα) σε ηλικία 39 ετών και λίγων ημερών και είναι ο μοναδικός παίκτης της δεκάδας που είχε φτάσει τα 39 στην τελευταία του συμμετοχή. Και για την ακρίβεια όχι μόνο έπαιξε, αλλά είχε συνολικά 23 συμμετοχές χωρίς να σκοράρει, όντας βασικό γρανάζι των «μπλε».

Μόρας: Ηγέτης της άμυνας της ΑΕΛ

Δεύτερος στην σχετική λίστα όσον αφορά την μεγαλύτερη ηλικία, είναι ο Βαγγέλης Μόρας. Ο αρχηγός της ΑΕΛ όχι απλά παίζει στα 38 του (τελευταίο παιχνίδι το έκανε 38 ετών και 6 μηνών), αλλά είναι και ηγέτης της άμυνας των «βυσσινί». Για την ακρίβεια φέτος αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδια και πέτυχε και 2 γκολ, σε μια ακόμα γεμάτη χρονιά για τον πολύπειρο κεντρικό αμυντικό.

Ούμπιδες: Η μπάλα δεν ξεχνιέται

Συνεχίζουμε με τον Χαβιέ Ούμπιδες. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός του Ατρομήτου μπορεί να έχει φτάσει τα 38 (έπαιξε τελευταία φορά σε ηλικία 38 ετών και λίγων ημερών), αλλά ξέρει πολύ μπάλα και αυτό φαίνεται σε κάθε του παιχνίδι. Συνολικά φέτος αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια της ομάδας του Περιστερίου πετυχαίνοντας και 2 τέρματα.

Βάντερσον: Τις περισσότερες συμμετοχές μαζί με Μόρα

Η Λαμία είναι η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες στην λίστα αυτή, καθώς έχει συνολικά τρεις. Μετά τον Βύντρα που είναι στην κορυφή, υπάρχει και ο Βάντερσον Σκαρντοβέλι. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός που παίζει παντού στην άμυνα (μόνο τερματοφύλακας δεν έχει παίξει όπως ο ίδιος έχει πει), αγωνίστηκε για τελευταία φορά ως τώρα σε ηλικία 35 ετών και 5 μηνών. Συνολικά είχε 25 συμμετοχές που είναι μαζί με τον Μόρα οι περισσότερες της πρώτης δεκάδας.

Βαλμπουενά: Ηγέτης του Ολυμπιακού στα 35 του

Από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του πρωταθλήματος ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος εξτρέμ των «ερυθρολεύκων» έκανε την διαφορά στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και είναι ο ορισμός της έκφρασης με το παλιό κρασί που γίνεται καλύτερο. Συνολικά αγωνίστηκε στην Super League με τους Πειραιώτες σε 19 παιχνίδια πετυχαίνοντας και 6 γκολ (τα περισσότερα στην σχετική λίστα), ενώ το τελευταίο του παιχνίδι το έδωσε σε ηλικία 35 ετών και 5 μηνών.

Λουσερο

Λουσέρο: Δεν το κουνάει από την Ελλάδα

Ο Όσκαρ Λουσέρο που βρίσκεται και αυτός στην 10άδα με τους γερόλυκους δεν λέει να το κουνήσει από την χώρα μας. Βρίσκεται στην Ελλάδα από την περίοδο 2012-13 με διακοπή μιας χρονιάς που έπαιξε στην Κύπρο (μισής για την ακρίβεια) και φέτος αγωνίστηκε στον Παναιτωλικό. Συνολικά στους Αγρινιώτες έπαιξε σε 14 παιχνίδια χωρίς να σκοράρει, ενώ το τελευταίο του ήταν σε ηλικία 35 ετών και 3 μηνών.

Παπαδόπουλος: Η εμπειρία στην άμυνα του Ολυμπιακού

Μετά την Λαμία και τους τρεις παίκτες, ακολουθεί ο Ολυμπιακός με δύο, καθώς εκτός του Ματιέ Βαλμπουενά, στην δεκάδα με τους μεγαλύτερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές, είναι και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε στους Πειραιώτες σε 10 παιχνίδια χωρίς όμως να σκοράρει, ενώ το τελευταίο του παιχνίδι το έδωσε σε ηλικία 35 ετών και 2 μηνών.

Κάχριμαν: Έπιαξε τα λιγότερα παιχνίδια

Ο τρίτος της Λαμίας στην σχετική λίστα είναι ο Νταμίρ Κάχριμαν. Και είναι και ο μοναδικός που έπαιξε μονοψήφιο αριθμό αγώνων και συγκεκριμένα μόλις 2. Το τελευταίο ήταν σε ηλικία 35 ετών και ενός μήνα.

Μαλεζάς: Αν δεν είχε τραυματισμούς θα έπαιζε περισσότερο

Ο Μαλεζάς αποκτήθηκε από την Ξάνθη το καλοκαίρι. Οι ακρίτες στο πρόσωπό του βρήκαν την εμπειρία που ήθελαν στα μετόπισθεν, ενώ και ο ίδιος έδειξε αμέσως πως θα γινόταν ηγέτης της άμυνας. Συνολικά ο Μαλεζάς αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια χωρίς να καταφέρει να σκοράρει, ενώ το τελευταίο του ματς το έδωσε σε ηλικία 34 ετών και 10 μηνών.

Ιγκλέσιας: Η δύναμη στο κέντρο του Αστέρα

Την δεκάδα την κλείνει ο Ματίας Ιγκλέσιας. Ο Αργεντίνος αμυντικός μέσος ήταν και φέτος ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής του Αστέρα Τρίπολης. Παίκτης που δύσκολα χάνει μονομαχία, ενώ είναι και από τους καλύτερους στο ψηλό παιχνίδι. Συνολικά ο Ιγκλέσιας φέτος έπαιξε με τους Αρκάδες σε 17 παιχνίδια και 2 φορές πανηγύρισε κάποιο γκολ, ενώ το τελευταίο του παιχνίδι το έδωσε σε ηλικία 34 ετών και 10 μηνών.

https://www.gazzetta.gr/