Εδώ και καιρό το «φάντασμα» μιας αναδιάρθρωσης-έκτρωμα πλανάται πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του Γιώργου Γεραπετρίτη με τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, όπου φέρεται να τους υποσχέθηκε αλλαγές στα πρωταθλήματα και… άνοδο δύο κατηγοριών, είναι το τελευταίο καμπανάκι, ότι κάποιοι έχουν σκοπεύουν να αλλάξουν τους συσχετισμούς.

Το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε και τη Super League. Με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, να απευθύνεται στον πρόεδρο της Λίγκας και εκπρόσωπο της ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου, ρωτώντας τον για τη «δράση» του παράγοντα της Ενωσης, Γιάννη Παπαδόπουλου. Τον οποίο κατηγόρησε ευθέως ότι υπόσχεται αναδιάρθρωση σε ομάδες και σωματεία ανά την Ελλάδα, με σκοπό να αλλάξουν οι συσχετισμοί στις κατηγορίες και να υπάρξει εύνοια στις εκλογές. Και Λίγκας και ΕΠΟ…

Αναλυτικά, ο κ. Κούγιας ανέφερε στον Λυσάνδρου: «Ο Γιάννης Παπαδόπουλος υπόσχεται κατηγορίες σε ομάδες! Αυτό δεν γίνεται αν δεν υπάρχει κάτι άλλο από πίσω. Έχει βγει τιμοκατάλογος για το ένα και το άλλο. Γυρίζουν στην περιφέρεια. Τους γνωρίζει με το μικρό όνομα. Συζητάει μαζί τους. Και λέει ότι είναι αναγκαία η αναδιάρθρωση. Επειδή είμαστε εδώ και έχουμε αγωνία για τις ομάδες μας. Παίζουμε με καθαρά χαρτιά. Θέλω να ξέρω, τι θα γίνει. Και επειδή το κέντρο αποφάσεων είναι στο διπλανό σας γραφείο. Να ξέρουμε τι γίνεται. Αυτό που κάνουμε τώρα, θα ισχύσει και στο μέλλον; Ή στο μέλλον θα μας έρθουν τετελεσμένα; Ο Παναιτωλικός έχει 9 παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Ο Παναιτωλικός για να έχει αξιόπιστη ομάδα και επειδή δεν ξέρει τι του ξημερώνει, είναι υποχρεωμένος να μαζεύει τους παίκτες από τώρα. Απευθύνομαι στον Μηνά τον Λυσσάνδρου, που ξέρεις ότι σε εκτιμώ. Αλλά είσαι δίπλα σε αυτόν που δυστυχώς καθορίζει τις τύχες μας κάθε Κυριακή».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η υπόθεση της αναδιάρθρωσης αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα βασικά ζητήματα που θα δημιουργηθούν νέες εντάσεις το επόμενο διάστημα. Διότι το σχέδιο που εξυφαίνεται είναι πλέον εμφανές. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

https://www.tovima.gr/