Ο Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου, μετά και την επικύρωση των βαθμολογιών από την ΕΟΚ, είναι και επίσημα πρωταθλητής της Α2. Ξεκινάει ο “αγώνας δρόμου” για την αδειοδότηση της συμμετοχής στα “σαλόνια” της Basket League.

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Ιστορική ημέρα η σημερινή για το Μεσολόγγι. Το ξέραμε καιρό αλλά σήμερα ήρθε η επισημοποίηση. Ο Χαρίλαος Τρικούπης από την νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία μπάσκετ της χώρας, την Basket League μετά τη μνημειώδη φετινή σεζόν (ρεκόρ 19-2) που τελείωσε άδοξα λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Προσγειωμένοι στην πραγματικότητα παραμένουν όμως όλοι στο Μεσολόγγι καθώς γνωρίζουν πολύ καλά πως έχουν έναν μήνα για να καταφέρουν να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται για να λάβουν την περίφημη αδειοδότηση. Συγκεκριμένα στις 30 Ιουνίου ο Χαρίλαος Τρικούπης θα πρέπει να τηρεί όλα τα κριτήρια για την συμμετοχή στην Basket League, όπως αυτά τροποποιήθηκαν στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ.

Τα δύο ζητήματα που “καίνε” τους πάντες στο Μεσολόγγι είναι το οικονομικό (το ρεπορτάζ λέει πως το ποσό της εγγυητικής δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, αλλά δεν θέλουν για κανένα λόγο να χάσουν την αξιοπιστία τους κατά την διάρκεια της σεζόν οπότε οι υπολογισμοί έχουν ξεκινήσει) αλλά και το γηπεδικό (οι εργασίες ανάπλασης του γηπέδου θα ξεκινήσουν από μέρα σε μέρα αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν το γήπεδο θα είναι έτοιμο για την έναρξη της νέας σεζόν. Πράγμα που οδηγεί σε σκέψεις για προσωρινή μετακόμιση σε Πάτρα, Λευκάδα Αγρίνιο ή Άρτα).

Όμως αυτά τα βλέπουν ξανά από αύριο… Σήμερα είναι μέρα γιορτής στο Μεσολόγγι!

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Είναι και επίσημο πλέον, καθώς η ΕΟΚ επικύρωσε σήμερα τις βαθμολογίες των Εθνικών κατηγοριών, ότι η ομάδας μας είναι πρωταθλήτρια της Α2 για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020!
Ύστερα από μία δύσκολη, περίεργη, αλλά και συνάμα φανταστική σεζόν, ο Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου πήρε αυτό που βάσει εικόνας -και βαθμολογίας- δικαιούτο! Το τρόπαιο του Πρωταθλητή! Με τις ομάδες να έχουν διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, ήτοι πάνω από τα 2/3 του φετινού «μαραθωνίου», η ομάδα μας μέχρι την 21η Αγωνιστική (που έμελλε να είναι και η τελευταία για τη σεζόν 2019-2020), βρισκόταν στην ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ, έχοντας πραγματοποιήσει μία απίθανη πορεία πρωταθλητισμού με 19 νίκες και μόλις 2 ήττες.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλο το φίλαθλο κοινό του Μεσολογγίου (και όχι μόνο) που για ακόμη μια χρονιά ήταν δίπλα μας, όλους τους χορηγούς που ενίσχυσαν οικονομικά την ομάδα και φυσικά το μέγα χορηγό μας την εταιρεία V2 Development.
Μπορεί να μη καταφέραμε να πανηγυρίσουμε τη κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στο παρκέ, αυτό όμως δεν μειώνει επουδενί το μέγεθος της επιτυχίας μας και της χαράς μας. Σήμερα η πόλη γιορτάζει!!! Από αύριο σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινάμε τις διαδικασίες αυτές που θα μας επιτρέψουν να αγωνιστούμε στη πρώτη τη τάξει Εθνική κατηγορία τη νέα αγωνιστική περίοδο.»