Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των play out, καθώς το τριήμερο 6-7-8 Ιουνίου θα ξεκινήσει η διαδικασία που θα κρίνει όχι κάτι απλό, αλλά μία ολόκληρη κατηγορία. Ο Παναιτωλικός στέκεται στην αφετηρία με σκοπό να ξεμπλέξει από την ουρά, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 13η θέση που οδηγεί στα διπλά μπαράζ με τον 2ο της SL2 (εφόσον η σεζόν ολοκληρωθεί όπως έχει προγραμματιστεί).

Τα «καναρίνια» έχουν… αέρα 6 βαθμών από τον τελευταίο Πανιώνιο και βρίσκονται μόλις στο «-1» από την Ξάνθη και τη 12η θέση που θα ανανεώσει την παρουσία τους στα «σαλόνια», χωρίς περαιτέρω… άγχη. Ας δούμε λοιπόν που… ποντάρουν, ενόψει των 7 «τελικών» που τους περιμένουν.

Καλή ψυχολογία

Καλή ψυχολογία

Μπορεί ο Παναιτωλικός να βρίσκεται χαμηλά, όμως η εικόνα του από τα τέλη Γενάρη και μετά είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τα προηγούμενα ματς. Οι προσθήκες που έκανε τον βελτίωσαν άρδην και η διακοπή τον βρήκε να μετρά μόλις 3 ήττες στα 8 τελευταία του ματς. Εκ των οποίων οι 2 ήταν από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό. Τα «καναρίνια» έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση, κάτι που αποτυπώνεται στο γήπεδο.

Πετυχημένες μεταγραφές

Πετυχημένες μεταγραφές

Τον Γενάρη τα «καναρίνια» άλλαξαν πολλά και προχώρησαν σε αρκετές προσθήκες. Για αυτό και πήραν τα πάνω τους. Οι περισσότερες κρίνονται, μέχρι στιγμής, ως πετυχημένες. Ο Ρόσα (7 ματς/3 γκολ/1 ασίστ) διεκδικεί τον τίτλο του MVP, ο Ντάουντα (8/4) βοήθησε  στο σκοράρισμα, ο Μουνιέ (4/1) μόλις αποθεραπεύτηκε πάτησε… γκάζι, ο Αλβαρες κάνει πολύ καλή δουλειά στον άξονα, ενώ οι Κέβιν,Τζανακάκης βοηθούν πολύ στα άκρα της άμυνας. Πρόκειται για εντελώς νέα ομάδα.

Πλέον είναι κομπλέ

Πλέον είναι κομπλέ

Ηταν 22 Δεκεμβρίου 2019 όταν ο Αριγίμπι, μέχρι τότε κορυφαίος παίκτης της ομάδας, έπαιξε για τελευταία φορά. Εκτοτε ο 25χρονος ακραίος ταλαιπωρούνταν από έναν τραυματισμό, ενώ εκείνο το διάστημα τέθηκε νοκ άουτ και ο Λουσέρο, ξέχωρα από προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία (π.χ. Μάλης, Μουνιέ). Πλέον όμως άπαντες προπονούνται εδώ και καιρό κανονικά και τα «καναρίνια» είναι κομπλέ, κάτι που επιτρέπει στον Μάκη Χάβο να διαθέτει πληθώρα λύσεων.

Το «δίδυμο» Ντίας, Ντάλσιο

Το «δίδυμο» Ντίας, Ντάλσιο

Η έλευση του Χάβου στον πάγκο ξέχωρα από τα άλλα θετικά, συνδυάστηκε στην πορεία και με την επιστροφή του Ντίας στον άξονα. Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός έκανε την περασμένη σεζόν ορισμένα εξαιρετικά ματς ως «6άρι» και το καλό «κυανοκίτρινο» σερί συνέπεσε με την εκ νέου παρουσία του στον συγκεκριμένο χώρο. Ως επί το πλείστον με παρτενέρ τον Ντάλσιο. Ο 24χρονος μετά τον Γενάρη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και φαίνεται πως το «8» είναι η φυσική και καλή του θέση. Οι δυο τους συνθέτουν ένα πολύ καλό δίδυμο.

Τα παιδιά από τα «σπλάχνα» του

Τα παιδιά από τα «σπλάχνα» του

Στο Αγρίνιο ποντάρουν πολλά στους παίκτες που βγήκαν από την ακαδημία τους και πιο συγκεκριμένα στους Μαλή, Λιάβα, Τσιγγάρα. Το μάτι των οποίων… γυαλίζει. Οι τρεις τους αν και πιτσιρικάδες έχουν αναλάβει τον ρόλο να ντοπάρουν τους πάντες και «φτιάχνουν» κλίμα στα αποδυτήρια, καθώς… βγαίνουν μπροστά σε μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα.

 Μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ» το πρόγραμμα

Μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ» το πρόγραμμα

Επί χάρτου για τα «καναρίνια» είναι «μείον» το γεγονός πως στα πλέι άουτ θα φιλοξενηθούν από Ξάνθη και Πανιώνιο, τους δύο ουσιαστικά «ανταγωνιστές» τους στην ουρά. Ο παράγοντας τύχη στην κλήρωση ήταν εναντίον τους, αλλά μπορούν να γυρίσουν το ζήτημα… μπούμερανγκ για τους αντιπάλους τους. Εάν πάρουν νίκες στα άλλα ματς, θα πάνε στις συγκεκριμένες έδρες για δύο αποτελέσματα, αφού παιχνίδια όπως τα συγκεκριμένα χαρακτηρίζονται και ορθώς «6άποντα». Αυτόματα θα… αναγκάσουν τους γηπεδούχους να ανοιχτούν και θα τους μεταφέρουν το άγχος. Στο.. πόδι τους είναι.

https://www.gazzetta.gr