Ο κόσμος έχει συγκλονιστεί με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ. Σύντομα, ξέσπασαν διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού ανά τον πλανήτη με αρκετούς αθλητές να παίρνουν θέση.

Στη Γερμανία, ο Τουράμ της Γκλάντμπαχ γονάτισε σαν ένας άλλος Κόλιν Κάπερνικ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συμμετείχε στην ειρηνική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μιλγουόκι, ενώ στην Ελλάδα πριν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό οι παίκτες των δύο ομάδων γονάτισαν στο κέντρο του γηπέδου.

Ωστόσο, κατά όλων αυτών των διαμαρτυριών του κινήματος Black Lives Matter φαίνεται να είναι ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, Χεσούς Φερνάντεθ, ο οποίος από το Σάββατο (6/6) έως και την Τρίτη (9/6) ανέπτυξε στο Twitter τις θέσεις του με το hashtag “AllLivesMatters”.

“Εκείνοι που διαδήλωσαν για το θάνατο 40 χιλιάδων ανθρώπων και την κακοδιαχείριση και τα ψέματα της κυβέρνησής τους, ήταν ανεύθυνοι και σχεδόν δολοφονικοί φασίστες. Αυτοί που διαμαρτύρονται σήμερα για το θάνατο ενός ατόμου 7 χιλιόμετρα μακριά είναι υπερασπιστές της ζωής και της ισότητας” έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό, ενώ αργότερα θέλησε να δικαιολογηθεί ότι δεν επικρίνει τις διαδηλώσεις και απορρίπτει οποιαδήποτε μορφή βίας.

Jesús Fernández

@IamJesusFdez

Recuerden!!Los que se manifestaban(en 🚙)por la muerte de 40mil personas y la mala gestión y mentiras de su gobierno eran unos fascistas irresponsables y casi asesinos..los que hoy protestan asi por la muerte de una persona a 7mil km son defensores de la vida y la igualdad!

View image on Twitter

Οι οπαδοί του Παναιτωλικού φαίνεται ότι δεν χάρηκαν από τις απόψεις του τερματοφύλακα της ομάδας του, οι οποίοι ανήρτησαν ανακοίνωση – απάντηση.

“Μετά τον χτεσινό χαμό που προκλήθηκε στα μέσα από το tweet του Χεσούς Φερνάντεθ θα θέλαμε να πούμε δυο λόγια πάνω στο θέμα, αφού ο συγκεκριμένος παίχτης αγωνίζεται στην ομάδα μας. Όταν μια κρατική δολοφονία που πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις ανά τον κόσμο αντιμετωπίζεται ως η αιτία και όχι ως η αφορμή τότε πρέπει να είσαι τουλάχιστον εκτός τόπου και χρόνου. Εκτός κι αν θες να περάσεις τη δικιά σου ακραία γραμμή μ’ αυτόν τον τρόπο. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να υπάρχει ελευθερία στην έκφραση όλων των απόψεων. Eλευθερία όμως δεν σημαίνει ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις, ούτε σε απόψεις που υποβαθμίζουν τους αγώνες για ελευθερία, ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια” ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

https://www.sport24.gr