Μεγάλη ανταπόκριση γνωρίζει στην επαρχία η κίνηση των βετεράνων διεθνών καλαθοσφαιριστών, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ. Συνεχείς οι επαφές τους με νέους επενδυτές για την επόμενη μέρα της ομοσπονδίας.

Μπορεί η ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών στην ΕΟΚ να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή (θα διεξαχθούν από 1η Σεπτεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου), αυτό όμως δεν εμποδίζει σε τίποτε την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα, που εργάζεται πυρετωδώς και με προσήλωση, με φόντο την αναδόμηση του ελληνικού μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα.

Ο 57χρονος βετεράνος διεθνής σέντερ, που μαζί με τον Μέμο Ιωάννου, μίλησαν πρόσφατα στην εκπομπή “Foodball” του gazzetta.gr για την 33η επέτειο από το έπος του Eurobasket ’87, επισκέφτηκαν πρόσφατα το νομό Αιτωλοακαρνανίας (Αγρίνιο) και έτυχαν θερμής υποδοχής από εκπροσώπους σωματείων και αλλά και της τοπικής Ένωσης.

Μαζί τους ήταν και ο Ευθύμης Ρεντζιάς, που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει έναν κύκλο επαφών με επενδυτές και χορηγούς, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί όπως πρέπει και όπως του αρμόζει το brand που ακούει στο όνομα της Εθνικής ομάδας.

 Τους τρεις βετεράνους διεθνείς μπασκετμπολίστες καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ, Κώστας Νικάκης, ο οποίος – για αυτή του την πρωτοβουλία – δέχτηκε φραστική επίθεση από τον τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΟΚ (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες εκλογές), Γιώργο Βασιλακόπουλο, που χρησιμοποίησε απρεπείς χαρακτηρισμούς κι ανάγκασε τον επί σειρά ετών στενό συνεργάτη σε παραίτηση από το Δ.Σ. της ομοσπονδίας.

Οι δύο πρωταθλητές Ευρώπης με την Εθνική ανδρών και ο πρωταθλητής κόσμου με την Εθνική εφήβων είχαν εποικοδομητικές επαφές με μπασκετανθρώπους της περιφέρειας, οι οποίοι τους τους εξέφρασαν την υποστήριξή τους και σχολίασαν πολύ θετικά την ενεργοποίηση πρώην αθλητών με τα κοινά της ΕΟΚ. Κάτι που μέχρι τώρα αποτελούσε ένα ανεκπλήρωτο ευχολόγιο στις απανταχού μπασκετικές συζητήσεις και πλέον αποτελεί μία απτή πραγματικότητα.

Μία πραγματικότητα, που ίσως στους επόμενους μήνες, να έχει και την αυτοδυναμία στο νέο Δ.Σ. της ΕΟΚ. Αυτό φοβάται άραγε ο «ισόβιος» πρόεδρος και μετέβη εσπευσμένα στην Θεσσαλονίκη για συνάντηση με την ΕΚΑΣΘ και τον εκεί εκλεκτό του κ. Σάββα Λόρτο;