Το παιχνίδι είχε μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι ήθελαν πάση – θυσία το «τρίποντο» με φόντο το κυνήγι της παραμονής, ενώ οι Αρκάδες ήταν «αδιάφοροι» και έπαιζαν αποκλειστικά για το γόητρο τους.

 Παρά την υψηλή θερμοκρασία το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στο α΄ημίχρονο και αρκετές αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Οι φιλοξενούμενοι κάθε άλλο παρά «χαλαροί» έδειχναν στις κινήσεις τους και μάλιστα κατάφερα να αποκτήσουν το προβάδισμα στο 11΄με δράστη τον Μουνάφο.

Ο Αργεντινός μέσος συνδυάστηκε ωραία με τον Ντέλετιτς πάτησε την περιοχή των γηπεδούχων και με δυνατό συρτό σουτ που δεν κατάφερε να σταματήσει ο Φερνάντεθ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν το σοκ του γκολ του Αστέρα και να απαντήσουν άμεσα. Στο 18΄έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Ντάουντα που από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να συνδεθεί με τα δίχτυα.

Οι παίκτες του Αστέρα δεν περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι και καρδιοχτύπησαν τους Αγρινιώτες με τον Λουίς Φερνάντεθ στο 30΄.

Ο Ντάουντα πήρε το…αίμα του πίσω για την χαμένη ευκαιρία στο 18΄. Έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα Ρόσα βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων πέρασε και τον Παπαδόπουλο και πλάσαρε σε κενή εστία (1-1).

Η είσοδος του Ριέρα στην ενδεκάδα των φιλοξενούμενων με την έναρξη του β΄ημιχρόνου έκανε πολύ πιο επιθετικό τον Αστέρα. Οι φιλοξενούμενοι κυνηγούσαν με αξιώσεις το δεύτερο γκολ είχαν μια καλή στιγμή με τον Κρέσπι (50΄) κι έχασαν μια διπλή ευκαιρία με τους Ριέρα και Κρέσπι στο 71΄.

Στην αντίπερα όχθη οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν τους χώρους που θα τους έβγαζαν σε θέσεις βολής, έδειχναν να βαραίνουν απ΄το άγχος με το πέρασμα του χρόνου χωρίς να απειλούν την αντίπαλη εστία (με εξαίρεση το απευθείας χτύπημα φάουλ του Μπαϊροβιτς στο 91΄) και αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα ματς που είχε χαρακτήρα τελικού.

Έπειτα απ΄ τους δύο (πολύτιμους) βαθμούς που πέταξε ο Παναιτωλικός ισοβαθμεί με την Ξάνθη στους 22 βαθμούς, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο +1 απ΄τον ουραγό Πανιώνιο.

Ο Αστέρας έφτασε τους 36 βαθμούς και οδηγεί την κούρσα στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι άουτ αναμένοντας και το παιχνίδι (29/ 6) Ατρόμητος – ΑΕΛ.

 

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τσαγκαράκη (Χανίων). «Κιτρίνισε» τους Σίτο, Μουνάφο, Ντέλετιτς, Κέβιν, Τασουλή, Ρόσα, Λιάβα, Τζανακάκη, Παπαδόπουλο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Φερνάντεθ, Κέβιν, Μαλής, Λιάβας, Τσιγγάρας (65΄Τζανακάκης), Ντάλσιο, Ντίας, Ντουάρτε, Μουνιέ (74΄Λουσέρο), Ρόσα (84΄Μιμίτο), Νταούντα (73΄Μπαϊροβιτς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Τασουλής, Μουνάφο, Μπελόκ (46΄Μπ. Φερνάντεζ), Σίτο (65΄Τζίμας), Ντέλετιτς (89΄Αλάγμπε), Λ. Φερνάντεθ (46΄Ριέρα), Κρέσπι (81΄Αλί Μπάμπα)