«Φωτιά» έχει πάρει η ουρά των play out, καθώς ΞάνθηΠαναιτωλικός και Πανιώνιος βρίσκονται σε απόσταση ενός βαθμού και το φινάλε προμηνύεται «καυτό». Ενόψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών θα πέσουν κορμιά και όλοι οι «μονομάχοι»… ορίζουν την τύχη τους. Ας δούμε τι χρειάζονται ώστε να μην περιμένουν τα άλλα αποτελέσματα για να αποφύγουν την τελευταία θέση (πάμε με γνώμονα πως δεν θα γίνει μπαράζ αφού διακόπηκε η SL2), όπως και τις ενδεχόμενες ισοβαθμίες.
*Ξάνθη (23)
Την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στο φινάλε των play out θα φιλοξενηθεί στη Λάρισα. Με 4 βαθμούς θα εξασφαλιστεί, αφού είναι αδύνατο να περάσουν τους 27 τόσο ο Πανιώνιος όσο και ο Παναιτωλικός.  Σε περίπτωση που κερδίσει τους Αρκάδες και τα «καναρίνια» επικρατήσουν στη Νέα Σμύρνη, τότε θα σωθεί μαθηματικά. Υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τον Παναιτωλικό, υστερεί όμως σε εκείνη με τον Πανιώνιο.
*Παναιτωλικός (23)
Το Σάββατο 11 του μηνός θα παίξει στη Νέα Σμύρνη στη «μητέρα των μαχών», ενώ στο φινάλε θα υποδεχθεί τον Βόλο. Αν κερδίσει τον Πανιώνιο αυτόματα θα εξασφαλιστεί, όπως και αν δεν χάσει και επικρατήσει στο τελευταίο ματς της σεζόν. Αρα χρειάζεται για να σωθεί ή 4 βαθμούς ή να επικρατήσει του Πανιωνίου. Υστερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την Ξάνθη, ενώ για να «πάρει» εκείνη με τον Πανιώνιο θα πρέπει να τον κερδίσει, κάτι που όμως εάν συμβεί θα του χαρίσει και την παραμονή του.
*Πανιώνιος (22) 
Το Σάββατο (11/7) θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό και στις 18/7 θα παίξει στο Περιστέρι. Η αναμέτρηση με τα «καναρίνια» λογίζεται, και δικαίως, ως «τελικός». Σε περίπτωση που δεν κερδίσει θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων, ενώ αν χάσει και παράλληλα η Ξάνθη επικρατήσει του Αστέρα Τρίπολης τότε θα είναι τελευταίος. Επειδή αν κερδίσει τους «κυανοκίτρινους» θα πάρει και τη μεταξύ τους ισοβαθμία, σε περίπτωση που το πράξει για να αποφύγει οριστικά την τελευταία θέση θα χρειάζεται έναν βαθμό κόντρα στον Ατρόμητο. «Εχει» την ισοβαθμία και με την Ξάνθη. Αρα για να σωθεί θέλει 4 βαθμούς, αρκεί οι 3 να είναι κόντρα στον Παναιτωλικό.
*Σε ενδεχόμενη ισοβαθμία των τριών στους 24, τότε τελευταίος θα είναι ο Παναιτωλικός.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
Αστέρας Τρίπολης 39 β.
Ατρόμητος 38 β.
ΑΕΛ 34 β.
Λαμία 33 β.
Βόλος 31 β.
Ξάνθη* 23 β.
Παναιτωλικός 23 β.
Πανιώνιος** 22 β.
*Η Ξάνθη έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 12 (7+5) βαθμών.
**Ο Πανιώνιος άρχισε τη σεζόν με -6 βαθμούς.
6η αγωνιστική
Σάββατο (11/7)
Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης (19:15)
Βόλος – Ατρόμητος (19:15)
Πανιώνιος – Παναιτωλικός (19:15)
Λαμία – ΑΕΛ (19:15)
7η αγωνιστική
Σάββατο (18/7)
ΑΕΛ – Ξάνθη (19:15)
Αστέρας Τρίπολης – Λαμία (19:15)
Ατρόμητος – Πανιώνιος (19:15)
Παναιτωλικός – Βόλος (19:15)
https://www.gazzetta.gr/