Ας γυρίσουμε λίγο τον χρόνο πίσω. Δεκέμβριος 2019, ο Παναιτωλικός βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο και πολλοί προδιέγραφαν το τέλος του. Εκτός όμως από τους ίδιους. «Κάναμε λάθη, τώρα θα τα διορθώσουμε και η ομάδα θα σωθεί», έλεγαν τα «καναρίνια» προς πάσα κατεύθυνση και ακολούθησε ένα ντεμαράζ απόκτησης νέων παικτών.
Η… σούμα και βέβαια εκ του αποτελέσματος καθιστά  τον Γενάρη του Αγρινίου ως έναν από τους πιο πετυχημένους μεταγραφικούς χειμώνες που είδαμε ποτέ, αφού η πλειοψηφία των παικτών που ήρθαν βοήθησαν τα μέγιστα – βασικά δεν υπήρξε αρνητική επιλογή – και η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε άρδην. Ετσι οδηγήθηκαν στη σωτηρία ή έστω επίσημα στην αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού (φαντάζει απίθανο να γίνουν τα μπαράζ μεταξύ του 13ου της SL με τον 2ο της SL2 αφού η δεύτερη κατηγορία έχει αναστείλει τη λειτουργία της). Ας δούμε τα… πεπραγμένα τους, αλλά και το μέλλον των «νέων», ενόψει της επόμενης σεζόν.    
Φάρλεϊ Ρόσα

Φάρλεϊ Ρόσα

Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Μετά τον «τελικό» της Νέας Σμύρνης έγραψε στα social media. «Νιώθω σαν το σπίτι μου. Vamos Παναιτωλικάρα». Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στο Αγρίνιο με σκοπό να βοηθήσει ώστε να σωθεί η ομάδα, υπέγραψε με «κλειστά μάτια» την επέκταση του συμβολαίου του για τον Ιούλιο και η πόλη είναι όντως το σπίτι του.

Πριν την έναρξη των play out παντρεύτηκε με πολιτικό καθώς ο θρησκευτικός αναβλήθηκε λόγω του κορονοϊού και με την «κυανοκίτρινη» φανέλα μέτρησε στην SL 3 γκολ και 5 ασίστ σε 13 παιχνίδια του. Τι μέλλει γενέσθαι; Μόνο εάν υπάρξει κάτι πάρα πολύ καλό από το εξωτερικό θα αποχωρήσει. Οτι και αν συμβεί, έχει τιμήσει με το παραπάνω τη φανέλα της ομάδας.

Αντονι Μουνιέ

Αντονι Μουνιέ

Αν δεν τον ξέραμε θα νομίζαμε πως είναι μεν Γάλλος, αλλά έχει παντρευτεί Αγρινιώτισσα. Τόσο πάθος έβγαλε, κυρίως στα play out και μιλάμε για τον πιο μπαρουτοκαπνισμένο παίκτη της ομάδας. Επαγγελματίας 100%, το είπε τον Γενάρη και το έκανε. «Ερχομαι να σωθούμε. Μην ακούτε τίποτα, δεν θα πέσουμε».

Συμπεριφέρονταν σαν να έπαιζε χρόνια στα «καναρίνια» και όχι μόνο λίγους μήνες και σε 11 εμφανίσεις του βρήκε στόχο 4 φορές και έδωσε μία ασίστ. Πάμε στην επόμενη ημέρα για τον 33χρονο. Του αρέσει η Ελλάδα, η οικογένειά του περνάει καλά, αλλά τα παιδιά του πάνε σχολείο στην Αθήνα και εκείνος έμενε μόνος του στο Αγρίνιο. Δύσκολη περίπτωση, αφού είναι ένα hot  όνομα, αλλά απέδειξε πως πάνω από όλα σέβεται τη φανέλα που φορά.

Χέσους Φερνάντεθ

Χέσους Φερνάντεθ

Ηταν η τελευταία, χρονικά, χειμερινή προσθήκη και αποκτήθηκε δανεικός από την Κλουζ. Κακά τα ψέματα ο Ισπανός γκολκίπερ δεν ξεκίνησε καλά και σε ορισμένα ματς υπέπεσε σε λάθη. Αλλά στα play out παρουσιάστηκε… μεταμορφωμένος. Ο κορυφαίος του Παναιτωλικού στην Ξάνθη, στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων στα περισσότερα ματς, το μέλλον του είναι ανοικτό. Βέβαια αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα πως δεν είναι ελεύθερος, οπότε τίποτα δεν εξαρτάται από τα «καναρίνια» ή εκείνων. Υπερασπίστηκε την εστία τους σε συνολικά 10 ματς.

Μανώλης Τζανακάκης

Μανώλης Τζανακάκης

«Λίρα 100». Ο 28χρονος δεξιός μπακ μετά από ένα ουσιαστικά ανενεργό εξάμηνο, επέστρεψε στη δράση και συνέβαλε τα μέγιστα. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το πολύ όμορφο γκολ που σημείωσε στον «τελικό» της Νέας Σμύρνης, στην 12η εμφάνισή του στο πρωτάθλημα με την «κυανοκίτρινη» φανέλα. Σταθερός, έχει συμβόλαιο και για του χρόνου και υπολογίζεται κανονικότατα.

Χουάν Αλβαρες

Χουάν Αλβαρες

Ξεκίνησε πάρα πολύ καλά και ο Αργεντινός χαφ έδειξε πως μπορεί να προσφέρει ποιότητα στον άξονα και να βοηθήσει δημιουργικά. Στα play out δεν είχε ανάλογη παρουσία και στα τελευταία ματς αγωνίστηκε λίγο. Ομως δεν πρέπει να παραβλέπουμε ορισμένες παραμέτρους. Είναι μόλις 23 ετών, πέρασε τώρα τον Ατλαντικό για πρώτη φορά και άρχισε να παίζει αμέσως μόλις ήρθε στην Ελλάδα. Το lockdown τον έβγαλε από τον ρυθμό του και χρειάζεται χρόνο. Ο δανεισμός του έχει ισχύ και για την επόμενη σεζόν (τα «καναρίνια» διατηρούν για μετά οψίον απόκτησης μεγάλου μέρους των δικαιωμάτων του) και υπολογίζεται. Αγωνίστηκε φέτος σε 12 ματς.

Κέβιν

Κέβιν

Τον Γενάρη επέστρεψε στο Αγρίνιο μετά από περίπου 3 χρόνια και αγωνίστηκε σε 15 ματς πρωταθλήματος(1 ασίστ), Δεν ήταν αρνητικός, αλλά και δεν θύμισε τον παίκτη που μας είχε συστηθεί από το πρώτο εν Ελλάδι πέρασμά του. Βοήθησε, όμως η παρουσία του Παρρά που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει όταν τραυματίστηκε σε συνδυασμό με το γεγονός πως πλέον πάει για 32 ετών, ίσως αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για να συνεχίσει. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Αμπιόλα Ντάουντα

Αμπιόλα Ντάουντα

Κοιτάξτε τώρα να δείτε γιατί στην μπάλα ποτέ δεν μπορείς και δεν πρέπει να είσαι σίγουρος για τίποτα. Δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Παναιτωλικού για τη θέση «9», αλλά προέκυψε στην πορεία, όταν και αποδεσμεύτηκε από την ΑΕΛ. Τα «καναρίνια» από τον Δεκέμβριο μίλαγαν με άλλους παίκτες, κατά τεκμήριο πιο «μεγάλα» ονόματα και εάν είχαν συμφωνήσει με κάποιο, ο Νιγηριανός δεν θα γίνονταν ποτέ κάτοικος Αγρινίου. Ηρθε όμως και αποδείχθηκε μία εξαιρετικότατη επιλογή. Σε 12 συμμετοχές του βρήκε στόχο 6 φορές και συνέβαλε τα μέγιστα.

Σε μερικές ημέρες μένει ελεύθερος και ήδη για τον 32χρονο υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό (π.χ. την αυστριακή Βάκερ). Επειδή και εκείνος δείχνει «ζεστός» να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ελλάδος, ίσως σηματοδοτήσουν τις εξελίξεις. Αλλά ήταν πάρα μα πάρα πολύ καλός.

Απόστολος Κωνσταντόπουλος

Απόστολος Κωνσταντόπουλος

Κατατέθηκε συμβόλαιο; Ναι. Αρα ο νεαρός στόπερ λογίζεται πως προσθήκη του 2020, έστω και αν δεν είναι χειμερινή αλλά ανοιξιάτικη. Πριν καν κλείσει τα 18 του βούτηξε στα βαθιά, κολύμπησε και ο Παναιτωλικός φαίνεται πως βρήκε στόπερ για πολλά χρόνια (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024). Σε δύο συμμετοχές μετρά ήδη ένα γκολ και έχει… γράψει ιστορία.

Αντμίρ Μπαϊροβιτς

Αντμίρ Μπαϊροβιτς

Αφαιρετικά ο Σουηδός φορ μπαίνει σε αυτή τη λίστα. Δεν είναι προσθήκη του 2020, αλλά από τον Νοέμβριο και μετά, ύστερα από την ουσιαστική αποχώρηση του Βλαντ Μοράρ, κλήθηκε να αναλάβει νέο ρόλο, ενώ μένει και ελεύθερος. Για αυτό και από το παράθυρο τον… συμπεριλαμβάνουμε σε αυτή την κατηγορία. Ο 25χρονος «υπέγραψε» τη νίκη επί του ΟΦΗ που έδωσε το σύνθημα για την «αντεπίθεση» της ομάδας, ενώ στα play out ήταν η «αποκάλυψη». Βρήκε στόχο δις και μάλιστα στους «τελικούς» με Ξάνθη, Πανιώνιο. Αν μέχρι πρότινος έδειχνε δύσκολο να συνεχίσει στο Αγρίνιο, το πάθος που έδειξε και φυσικά η προσφορά του στα ματς-φωτιά, ίσως αλλάξουν τα δεδομένα.

https://www.gazzetta.gr/