Σαν προπονητής,  όσοι τον γνωρίζουν συμφωνούν, ότι είναι ένας άνθρωπος εκπρόσωπος της ηθικής, εργατικός τελειομανής και με πάθος για την προπονητική. Οι στόχοι που βάζει  είναι πάντα υψηλού επιπέδου και δεν του αρέσει να συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο. Είναι ένας από τους ελάχιστους προπονητές που δουλεύει πολλά χρόνια στην ίδια ομάδα, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα που θέλει τους προπονητές αναλώσιμους και να πληρώνουν πρώτοι το μάρμαρο, όταν κάτι δεν πάει καλά.

Ο λόγος για τον προπονητή που οδήγησε τον Αστέρα Καμαρούλας στην Α΄κατηγορία Παναγιώτη Βραχωρίτη

Ο  Παναγιώτης Βραχωρίτης δέχθηκε με προθυμία να μιλήσει στο Agriniogoal.gr για το πως δημιούργησε την ομάδα του Αστέρα Καμαρούλας και την οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α΄ κατηγορία. Επίσης μας αποκάλυψε ότι θα συνεχίσει και στην νέα χρονιά στον πάγκο του Αστέρα…..καθώς και άλλα σημαντικά πράγματα για την ομάδα του!

Ξεκίνημα με ευχαριστίες:

Ο Παναγιώτης Βραχωρίτης στο ξεκίνημα της συζήτησης ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Αστέρα Καμαρούλας για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του , σε όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδας, έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και την πίστη που είχαν για το κάτι παραπάνω. Θεωρεί δίκαιη την άνοδο και ιστορική στιγμή για τον Αστέρα Καμαρούλας, και ευελπιστεί ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη

Για την συνέχεια περάσαμε στο κυρίως θέμα της συζήτησης..

Σαν ποδοσφαιριστή σε γνωρίσαμε από τα πρώτα βήματα της καριέρα σε αρκετές Ερασιτεχνικές ομάδες του νομού. Θα ήθελα να αναφέρεις τις ομάδες που αγωνίσθηκες ;

Ξεκίνησα αρκετά μικρός το ποδόσφαιρο και αγωνίσθηκα στην Ερασιτεχνική ομάδα του Παναιτωλικού. Στην συνέχεια σε ομάδες της ΕΠΣΑ (Κένταυρος Αγρινίου, ΠΑΟΚ Καλυβίων, ΑΟ Ελαιοφύτου, Ολυμπιακός Παναιτωλίου, Άρης Μεσάριστας, Αστέρας Αγρινίου και στην ΑΕ Αγίου Δημητρίου.

Στην συνέχεια…ανέλαβες δράση στους πάγκους των ομάδων ;

Ο Αστέρας Αγρινίου ήταν η πρώτη ομάδα που βρέθηκα στον πάγκο της και μάλιστα την οδήγησα στην Α΄ κατηγορία. Στην συνέχεια ανέλαβα την Α.Ε. Αγίου Δημητρίου, και τα τελευταία 6 χρόνια είμαι στον πάγκο του Αστέρα Καμαρούλας

Πιστεύεις  του χρόνου θα είναι ο έβδομος χρόνος  ;

Έγινε μια συνάντηση με τον πρόεδρο του Αστέρα Καμαρούλας. Υπάρχει ταύτιση απόψεων και συνεχίζω στον πάγκο της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας. Τα υπόλοιπα στο ξεκίνημα της προετοιμασίας…

DSC05437

Για την συνεργασία με την διοίκηση του Αστέρα Καμαρούλας ;

Η συνεργασία με την διοίκηση του Αστέρα Καμαρούλας μπορεί να την χαρακτηρίσω με μια λέξη «ΑΨΟΓΗ». Θέλω επίσης αν ευχαριστήσω την διοίκηση του συλλόγου για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου σε όλα τα χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα.

 

Πώς προέκυψε αυτή η χημεία τόσα χρόνια στην ίδια ομάδα; Είσαι ο μακροβιότερος προπονητής σε ερασιτεχνική ομάδα στο Αγρίνιο ;

Νοικοκυρεμένη ομάδα ο Αστέρας Καμαρούλας. Περνάω πολύ καλά στο σύλλογο, και μου αρέσει αυτό που κάνω. Όταν λοιπόν περνάς καλά και μπορείς να δουλεύεις δίχως παρεμβάσεις δεν αλλάζεις εύκολα ομάδα.

Η διοίκηση του συλλόγου δεν παρεμβαίνει στο έργο σου. Εγώ έχω το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας, η διοίκηση τα υπόλοιπα. Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, και το κυριότερο έχω απέναντί μου ανθρώπους «λογικούς» με όλη την σημασία της λέξεως…. Επίσης έχω δεθεί με τους ποδοσφαιριστές και αρκετοί από αυτούς είναι στο ρόστερ 6 χρόνια μαζί μου.

DSC01263

 

Για την δυσκολία του πρωταθλήματος ;

Το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας το θεωρώ πολύ δύσκολο και ειδικά στον όμιλο που συμμετέχουν οι ομάδες του Αγρινίου είναι ακόμη πιο δυνατό. Υπάρχουν καλές ομάδες με αξιόλογους ποδοσφαιριστές που μπορούν να πάρουν την νίκη σε οποιαδήποτε ματς.

 

Που οφείλεται η επιτυχία σας;

Η επιτυχία οφείλεται ότι όλοι στην ομάδα που είμαστε μια οικογένεια, μια παρέα. Υπήρχε μεγάλη βοήθεια από την διοίκηση του συλλόγου σε όλους τους τομείς, και αυτό μας έκανε  να έχουμε συνοχή και  μια σταθερή πορεία όλη τη χρόνια. Στην ομάδα υπήρχαν αρκετοί παίχτες που ήταν στο ρόστερ στα 6 χρόνια που είμαι στο σύλλογο, και σε συνδυασμό με τις μεταγραφές που έγιναν , υπήρξε όρεξη θέληση και μεράκι για το μεγάλο άλμα.

Ήταν εξ αρχής στόχος η άνοδος ή προέκυψε στην πορεία ;

Ο στόχος από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν να κάνει ο Αστέρας Καμαρούλας μια καλύτερη πορεία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στην πορεία διαπιστώσαμε ότι υπήρξε η διάθεση, η δύναμη και το πάθος, το οποίο μας κράτησε «ζωντανούς» όλη την χρονιά, ώστε το τέλος να πανηγυρίσουμε την άνοδο.

 

Δίκαιη η άνοδος για τον Αστέρα Καμαρούλας ;

Ο Αστέρας δίκαια ανέβηκε στην πιο πάνω κατηγορία βάση της συνολικής εικόνας που υπέδειξε στην διάρκεια του πρωταθλήματος. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος βρεθήκαμε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, και στην διάρκεια των μπαράζ στην κορυφή.

Η ομάδα μας είναι αυτή που άκουγε θετικά σχόλια για τις εμφανίσεις μας. Ξεκινήσαμε δυνατά το πρωτάθλημα, ενισχυθήκαμε τον Γενάρη, υπήρξε αγωνιστική ταυτότητα και η άνοδος ήταν δίκαιη

 DSC05451

Η επιθυμία σου να γίνεις προπονητής ξεκίνησε με το που τελείωσες το ποδόσφαιρο; 

«Ναι, ήθελα από την αρχή. Με το που σταμάτησα το ποδόσφαιρο αμέσως ξεκίνησα  τα πρώτα μαθήματα . Είμαι κάτοχος UEFA C. Η προπονητική είναι ένα δύσκολο επάγγελμα. Και στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί κρίνεσαι μόνο από το αποτέλεσμα και είναι άσχημο σε μία δουλειά να κρίνεσαι μόνο από το αποτέλεσμα. Είναι μία δουλειά που την αγαπάω. Ένας προπονητής δεν σταματάει ποτέ, καθημερινά θέλει βελτίωση και μαθαίνει.

Θα μπορέσετε να σταθείτε με αξιώσεις στην νέα κατηγορία με τις αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις ;

Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως δεν ανεβήκαμε για να πέσουμε με την πρώτη, θα το δείτε αυτό και στην πράξη . Είμαστε αγωνιστές και θεωρώ ότι σε συνεργασία με την διοίκηση του συλλόγου ο Αστέρας Καμαρούλας θα παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σύνολο για να μπορεί να «κοντράρει» όλες τις ομάδες που θα αγωνίζονται στην Α΄κατηγορία.

 

Υπάρχουν κατά την γνώμη σου νεαροί  παίχτες στην ΕΠΣΑ , ικανοί να σταδιοδρομήσουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες ;

Ταλέντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι πως υπάρχει και τεράστια έλλειψη εγκαταστάσεων για προπονήσεις. Για ένα ακόμη χρόνο το γήπεδο του Αγίου Κων/νου θα είναι η έδρα αρκετών ομάδων της περιοχής. Κάτι που σημαίνει περιορισμός στις προπονήσεις. Γι αυτό λοιπόν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές ξεκινούν το ποδόσφαιρο από της Ακαδημίες και στην συνέχεια ψάχνονται για κάτι το καλύτερο.

 

Ευχαριστούμε και καλές διακοπές ;

Δικές μου οι ευχαριστίες για σένα και το αθλητικό site το οποίο δημιούργησες που προβάλλει συστηματικά και αδιάλειπτα όλες τις ομάδες  του νομού και όχι μόνο.