Ο Φώτης Κωστούλας αναφέρθηκε στο ματς του Παναιτωλικού με τον Λεβαδειακό, λέγοντας πως ο Γιάννης Κάμπαξης σφύριζε «ανήθικα», ενώ τον χαρακτήρισε «μισθοφόρο».

«Ο διαιτητής ήταν μισθοφόρος και θεωρώ ότι δεν το έκανε μόνος του. Ήταν σε εσωτερική υπηρεσία, κληρώθηκε ξεκάθαρα για να κάνει αυτό που έκανε. Για μας ήταν ένας κρίσιμος αγώνας και ο διαιτητής έκανε εσκεμμένα λάθη από το πρώτο λεπτό. Όλος ο αγώνας ήταν μια προσπάθεια του να σταματάει τις δικές μας επιθέσεις και να προωθεί την άλλη ομάδα.

Μέχρι το 90 προηγούμασταν με 1-0 και έκανε τα αδύνατα δυνατά στο τέλος του παιχνιδιού για να κερδίσει ο Λεβαδειακός. Έδωσε ανύπαρκτο φάουλ στο 90’ και πέναλτι στο 96’,  ένα πέναλτι που δεν  πέναλτι. Την άλλη μέρα όλος ο αθλητικός τύπος έγραφε για παραχάραξη αγώνα. Κυνηγηθήκαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για να πάρει τον αγώνα ο Λεβαδειακός» είπε αρχικά και συνέχισε:

 «Στο ‘90 έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκάλο χωρίς καν να έχει κάνει φάουλ και σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο από το οποίο προήλθε το γκολ. Με το ζόρι μας αφαίρεσαν τρεις βαθμούς. Ο Κάμπαξης δεν το έκανε μόνος του. Ο διαιτητής χωρίς δέλεαρ δεν θα έβαζε σε κίνδυνο την καριέρα του. Θεωρώ ότι είχε δόλο στο συγκεκριμένο αγώνα και ότι το έκανε για λογαριασμό του Κομπότη».

Σε ερώτηση με ποια κριτήρια διαφοροποιείται ένας κακός διαιτητής από κάποιος που το κάνει εσκεμμένα, ο κύριος Κωστούλας είπε:

«Ο κακός διαιτητής κάνει λάθη και προς τις δύο ομάδες. Στη δεύτερη περίπτωση σφυρίζει ανήθικα και χωρίς σταματημό υπέρ μίας ομάδας. Αυτά τα λανθασμένα σφυρίγματα ήταν τρανταχτά».

https://www.gazzetta.gr/