Θέμα χρόνου είναι η επιστροφή του Λούκας Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός φτιάχνει βαλίτσες για την Ελλάδα κι ετοιμάζεται για τη δεύτερη θητεία στο «τριφύλλι», έπειτα από το πέρασμά του από Τουρκία (Αλάνιασπορ) και Μεξικό (Μαζατλάν).

 Για τον «Βίγια» ασφαλώς και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς είναι ένας παίκτης που έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη ενός εκ των προπονητών με τους οποίους συνεργάστηκε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναιτωλικού.

«Είναι ένας παίκτης που επιστρέφει με μεγαλύτερη προίκα στο ελληνικό πρωτάθλημα και περισσότερες εμπειρίες.

Είναι γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει παίξει και πιο παλιά στον Παναθηναϊκό κι αυτό ασφαλώς είναι κάτι που θα τον βοηθήσει να μπει άμεσα στο κλίμα της ομάδας και να βγάλει στο χορτάρι τις πλούσιες δυνατότητές του.

Θα έλεγα πως ο Βιγιαφάνιες είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τους παίκτες που αγωνίζονται τώρα στον Παναθηναϊκό και η δική του παρουσία θα ανεβάσει ταχύτητα την ομάδα…» τονίζει ο Γιάννης Ματζουράκης και προσθέτει σχετικά με το πόσο αλλαγμένος θα παρουσιαστεί ο Αργεντινός επιθετικός συγκριτικά με την προηγούμενη παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα:

«Περιμένω έναν Βιγιαφάνιες με πολύ περισσότερο αγωνιστικό θράσος, ενισχυμένη αυτοπεποίθηση και περισσότερες δυνάμεις. Θυμάμαι πως την περίοδο που ήμασταν μαζί στον Παναιτωλικό, ένα από τα πράγματα που του μετέφερα ήταν πως θα πρέπει να βελτιώσει την ανθεκτικότητά του και τον καταμερισμό δυνάμεων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Του έλεγα χαρακτηριστικά πως θα πρέπει να μάθει να παίρνει αναπνοές όταν δεν είσαι τόσο απαραίτητος στην εξέλιξη του αγώνα. Σταδιακά άρχισε να βγάζει με μεγαλύτερη άνεση τα ματς και να παίζει γεμάτα 90λεπτα τρέχοντας σαν…πύραυλος. Περίμενα πως θα κάνει απόσβεση της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό, δεδομένου πως επρόκειτο για έναν  εξαιρετικά προικισμένο παίκτη».

Όσο για την θέση που του ταιριάζει καλύτερα στο γήπεδο;

«Εγώ στον Παναιτωλικό τον χρησιμοποιούσα στα πλάγια γιατί έχει το χάρισμα στο ένας εναντίον ενός και γιατί όταν το παιχνίδι παιζόταν στην άλλη πλευρά είχε τη δυνατότητα να παίρνει ανάσες.

Από την στιγμή που έμαθε να διαχειρίζεται τις δυνάμεις του τον πέρασα και στον άξονα και ήταν άκρως αποδοτικός».

https://www.sdna.gr/