Τα «καναρίνια» μετρούν ήδη τέσσερις καλοκαιρινές προσθήκες και σταδιακά ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους παίκτες που έμειναν ελεύθεροι στο φινάλε της περσινής σεζόν

 Από τις ομάδες που «τρέχουν» μεταγραφικά είναι ο Παναιτωλικός, καθώς τα «καναρίνια» μετρούν ήδη τέσσερα νέα πρόσωπα ενόψει της επόμενης σεζόν. Τα τρία είναι επίσημα (ΜεντόσαΜατσόλαΒέργος) και ακόμη ένας που έχει «κλείσει» (Μάζουρεκ) και αναμένεται στο Αγρίνιο για να υπογράψει. Οι αφίξεις εύλογα δημιουργούν αποχωρήσεις και διαμορφώνεται σταδιακά το status quo με τους free agents του καλοκαιριού. Οπου υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τους περισσότερους, αν και ορισμένοι χαρακτηρίζονται, για να δανειστούμε αγωνιστικό όρο, «αμφίβολοι». Ας δούμε λοιπόν τα δεδομένα…
* Οι ΝτάουνταΜπαϊροβιτςΚέβινΓιαννακόπουλος αποτελούν παρελθόν. Οι δύο πρώτοι άλλωστε αντικαταστάθηκαν στη γραμμή κρούσης από τους Ματσόλα, Βέργο και τα «καναρίνια» «έκλεισαν», εκτός απρόοπτου, στο «9».
*Ο Φερνάντεθ θα υπερασπίζεται και την επόμενη σεζόν (ή πιο σωστά μέχρι το 2022) την εστία του Παναιτωλικού. Ο Ισπανός πορτιέρε μάλιστα θα μείνει στο Αγρίνιο ως ελεύθερος από την Κλουζ.
*Ο Λουσέρο δείχνει στο 50-50. Πάντως ότι και να γίνει πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει τιμήσει τη φανέλα του Παναιτωλικού.
*Οι ΡόσαΜουνιέ αποτελούν μία… κατηγορία μόνοι τους. Θα δείτε το γιατί. Αποκτήθηκαν τον Γενάρη, προσέθεσαν ποιότητα στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας και βοήθησαν τα μέγιστα στην παραμονή της. Αμφότεροι όμως έχουν και υψηλό κασέ και ναι μεν στον Παναιτωλικό θέλουν να τους κρατήσουν, όμως την ίδια στιγμή καλούνται να διατηρήσουν και ορισμένες ισορροπίες. Υπό αυτές τις συνθήκες τους κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις και τους μετέφεραν το «μήνυμα» πως εάν δεν βρουν κάτι άλλο που να τους ικανοποιεί, τότε η πόρτα της ομάδας παραμένει ανοικτή για εκείνους. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για παίκτες που «δέθηκαν» με την ομάδα και μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει σχέση αλληλοεκτίμησης και σεβασμού. Πάντως ο χρόνος δεν είναι «σύμμαχός» τους, αφού και στο Αγρίνιο θα «κλείνουν», όσο περνούν οι ημέρες,  τα όποια κενά του ρόστερ.
https://www.gazzetta.gr