Ο Απόλλων Σμύρνης κέρδισε την Ξάνθη με 1-0 στα Πηγάδια και πλέον, θα πρέπει να αυτοκτονήσει στον επαναληπτικό του Σαββάτου (29/8) της Ριζούπολης για να χάσει το εισιτήριο ανόδου στη Super League 1.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, είχε κλασικές ευκαιρίες για γκολ και το βρήκε στο δεύτερο μέρος με πέναλτι του Μπεντινέλι.

Οι Ακρίτες των πολλών πιτσιρικάδων ήταν αδύνατον να αντέξουν στην πίεση της «ελαφράς ταξιαρχίας», μολονότι πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις.

Το φιλμ της αναμέτρησης

Μόλις στο τρίτο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα και ο Πατράλης βγήκε τετ α τετ με τον Μπέντο, όμως το πλασέ του ήταν πολύ κακό και επέτρεψε στον κίπερ της Ξάνθης να μπλοκάρει εύκολα.

Η Ξάνθη ισορρόπησε το ματς, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη άμυνα.

Φτάσαμε στο 42′. Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μπεντινέλι, μπήκε στην περιοχή αφού απέφυγε τρεις αντιπάλους και έκανε το σουτ, με τον Τενεκέ να βάζει την κόντρα και τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Διπλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα να προηγηθεί στις καθυστερήσεις. Ο Βάρκας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κολ έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής αναγκάζοντας τον Μπέντο σε τρομερή επέμβαση, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Μπεντινέλι σταμάτησε σε σώματα.

Στο 52′ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι. Σέντρα του Μπλάζιτς από τα δεξιά, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της εστίας του Μπέντο.

Πρώτη αξιόλογη φάση για την Ξάνθη στο 60′. Δυνατό σουτ του Θυμιάνη εκτός περιοχής, η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Αναγνωστόπουλου.

Και στο 65′ ο Τενεκές έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα στον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή, με τον Παπαπέτρου να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Μπεντινέλι να ευστοχεί για το «χρυσό» γκολ.

Στο 86′ ο Παπαπέτρου απέβαλε σωστά με τη βοήθεια του VAR με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Χασάνογλου για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπλάζιτς.

Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης: Η κάρτα του αγώνα

MVP: Μπορεί στο πρώτο μέρος ο Ιωαννίδης να ήταν εξαφανισμένος, αλλά στην επανάληψη ήταν πιο ουσιαστικός, κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες, είχε δοκάρι και το πέναλτι που ευστόχησε ο Μπεντινέλι.

UP: Η «ελαφρά ταξιαρχία» διαχειρίστηκε με υπομονή και πειθαρχία το ματς. Δεν μπήκε με υπεροπτική διάθεση, αλλά ήταν ουσιαστική και υπομονετική.

DOWN: Πολύ κακή επιθετικά η Ξάνθη, ήταν αδύνατο να απειλήσει και να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

ΓΚΟΛ: 67′ Μπεντινέλι

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Παπαπέτρου

ΔΟΚΑΡΙΑ: 52′ Ιωαννίδης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20′ Βάρκας, 33′ Μπλάζιτς, 43′ Φασίδης, 46′ Θυμιάνης, 47′ Βιτλής

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 85′ Χασάνογλου

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπέντο, Τενεκές, Φάκκης, Θυμιάνης, Λεωντσάκος, Ισσακίδης (86′ Αδαμίδης), Κοτόπουλος (74′ Αραμπατζής), Φασίδης, Τσιτσεκίδης (86′ Παπαδόπουλος), Τσιλιγγίρης (59′ Τσιπούρας), Χασάνογλου.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Λαγός, Μπεντινέλι (88′ Καραγκούνης), Βάρκας, Ρώσσης, Τσαμπούρης, Πατράλης, Βιτλής, Μπλάζιτς, Κολ, Ιωαννίδης.

https://www.sportime.gr/