Ο Νίκος Μελίσσας στο ξεχωριστό «αντίο» ή «εις το επανειδείν» στον ΠΑΟΚ μέσα από το Metropolis 95,5 FM. 
Μετά από 13 χρόνια αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ. Μισή ζωή όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά. Ο Νίκος Μελίσσας μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα», με συγκίνηση για την ολοκλήρωση της παρουσίας του στον Δικέφαλο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το συγκινητικό του μήνυμα στο Instagram και το σχόλιο του Αλέξανδρου Πασχαλάκη:

«Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τον Αλέξανδρο. Είναι τρομερό παιδί και εξαιρετικός τερματοφύλακας. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Είμαι συγκινημένος. Είναι δύσκολο να αποχαιρετάς την ομάδα σου μετά από 13 χρόνια. Είναι η μισή μου ζωή. Είναι λογικό».

Για το αν πιστεύει πως μπορούσε να σταθεί πρώτος τερματοφύλακας στον ΠΑΟΚ:

«Θα φανεί στο χρόνο αυτό. Το ότι έπαιξα λίγο δεν λέει κάτι για εμένα. Μέσα από τους δανεισμούς και τη δουλειά γυρνούσα πιο έτοιμος κάθε χρόνο. Η ομάδα αυτές τις αποφάσεις πήρε, τις σέβομαι απόλυτα. Ήταν και ο προπονητής ειλικρινής μαζί μου. Το ποδόσφαιρο συνεχίζεται και θα φανεί στην πορεία».

Για τις συζητήσεις με τους συμπαίκτες του:

«Όλα τα παιδιά μου ευχήθηκαν. Είχα άριστη συνεργασία στην προετοιμασία με την ομάδα. Μέσα σε 13 χρόνια αλλάζεις πολλούς συμπαίκτες, μ’ άλλους ήμουν περισσότερο ή λιγότερο. Δεν θα ξεχωρίσω κάποιον».

Για το νέο ξεκίνημά του στον Παναιτωλικό:

«Ήρθα στον Παναιτωλικό γιατί μ’ εμπιστεύεται η ομάδα. Είναι πολύ οργανωμένη, ένα υγιέστατο σωματείο, σου παρέχει τα πάντα σε επίπεδο υποδομών, οι άνθρωποι με υποδέχτηκαν απίστευτα και έκαναν τα πάντα για να με αποκτήσουν. Είναι στο χέρι μου να αποδώσω και να τους αποδείξω τι αξίζω».

Για το αν η νίκη επί της Μπεσίκτας ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται στον ΠΑΟΚ:

«Εννοείται. Η ομάδα ήθελε χρόνο, πέρσι ήταν δύσκολη χρονιά. Ήταν μονόδρομος η νίκη. Μετά την καταιγίδα έρχεται ηλιοφάνεια».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να φτάσει στους ομίλους:

«Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι και τι μεγαθήρια έχει να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ. Ας μην ξεχνάμε όμως και τι έχει καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια, με πορείες στην Ευρώπη. Εύχομαι να είναι και η φετινή πορεία μεγάλη. Αξίζει στα παιδιά».

Για το πλάνο του ΠΑΟΚ να αξιοποιεί τους νεαρούς ποδοσφαιριστές:

«Χαίρομαι που νέα παιδιά και παίζουν και αποδίδουν. Ίσως έπρεπε να εφαρμοστεί νωρίτερα αυτό το μοντέλο, ίσως έγινε λάθος διαχείριση και χάθηκαν αρκετά παιδιά. Υπάρχει υλικό, παιδιά έτοιμα να παίξουν από τις ακαδημίες».

Για το αν ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τερματοφύλακα:

«Αυτό το ξέρει μόνο ο προπονητής, ποιους μπορεί να εμπιστευτεί. Η πρώτη εντύπωσή μου από τον Γκαλίνοβιτς ήταν πολύ ειλικρινής. Μου είπε την αλήθεια και πήρα μια απόφαση με την ομάδα να κάνω καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου. Η αλήθεια που μου είπε ο Γκλίνοβιτς είναι ότι η ομάδα υπολογίζει στη δυάδα τερματοφυλάκων και δεν υπάρχει χώρος για εμένα. Αν φύγει κάποιος τερματοφύλακας από τους δύο θα πρέπει να τον αντικαταστήσει. Αν δεν φύγει κανείς, δε νομίζω να είναι σωστό-υγιές να έχει 4 πρωτοκλασάτους τερματοφύλακες. Το ίδιο ειλικρινής ήταν και ο Φερέιρα. Εγώ τον έζησα ενθουσιασμένο όταν ήρθε από την Ποτρτογαλία. Είδα άλλον προπονητή. Οι καταστάσεις τον βελτίωσαν, βγήκε στο παιχνίδι με τη Μπεσίκτας αυτό».

Για το ποιος από τους νεαρούς έχει μεγαλύτερη προοπτική:

«Φαίνεται να την έχει ο Τζόλης που μπαίνει αποδίδει, είναι ταπεινός, τα αυτιά του είναι μεγάλα και ακούει τα πάντα, είναι σφουγγάρι και εύχομαι να συνεχίσει αυτή την πορεία. Ο Πέλκας έχει εξελιχθεί σε ηγέτη, έχει περάσει από ακαδημίες και ξέρει πώς να βοηθήσει τα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην ομάδα».

Για το αν θα άλλαζε ο ίδιος κάτι σ’ αυτά τα 13 χρόνια του στον ΠΑΟΚ:

«Τίποτα. Πάντα έδινα την ψυχή μου παντού, όπου ήμουν, σε προπονήσεις και αγώνες. Δούλεψα όσο καλύτερα μπορούσα πάντα. Μπορεί να κάνει κύκλο η ζωή…».