Στα «σαλόνια» της Super League 1 και με τη… βούλα επέστρεψε ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος μετά το 1-0 στα «Πηγάδια», επικράτησε και στη Ριζούπολη της Ξάνθης με 3-1. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν δύο ο Μπεντινέλι (14′ πέναλτι και  57′) και αυτογκόλ ο Τενεκές στο 36′, ενώ το γκολ της τιμής για τους Ακρίτες πέτυχε ο Φασίδης (84′ πέναλτι).

«Μαύρη μέρα» για την Ξάνθη η οποία υποβιβάζεται μετά από 30 ολόκληρα χρόνια στην δεύτερη κατηγορία. Οι Ακρίτες δεν είχαν μεγάλη τύχη για την ανατροπή σωτηρίας, καθώς όπως και στον πρώτο παιχνίδι αγωνίστηκαν κυρίως με ποδοσφαιριστές από τη δεύτερη ομάδα που έγιναν πρόσφατα επαγγελματίες.

Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα ο Απόλλων πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή και ήταν εκείνος που όριζε τον ρυθμό της αναμέτρησης.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν σοβαρά για πρώτη φορά στο 7′ με προβολή του Ιωαννίδη, ενώ μόλις πέντε λεπτά αργότερα (12′) κέρδισαν πέναλτι.

Συγκεκριμένα την εσχάτη των ποινών εξασφάλισε για τους γηπεδούχους ο Καραγκούνης που ανετράπη από τον Λεοντσάκο.

Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και αφού ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δεν άλλαξε την απόφασή του ο Μπεντινέλι ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 1-0 υπέρ του Απόλλωνα!

Οι γηπεδούχοι είχαν αποκτήσει πλέον ένα τεράστιο προβάδισμα και παράλληλα την ευχέρεια να ελέγχουν την εικόνα του ματς.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, ήρθε και η αποβολή του Αδαμίδη στο 27′ μετά από μαρκάρισμα στον Κολ.

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν στο μέγιστο για τους Απολλωνιστές οι οποίοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 36′ με έναν αναπάντεχο τρόπο.  Σε σέντρα του Καραγκούνη, ο  Τενεκές προσπάθησε να απομακρύνει όμως σημείωσε αυτογκόλ για το 2-0!

Το δεύτερο μέρος απέκτησε τυπική διαδικασία, με την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ να φτάνει να κάνει το 3-0 στο 57′, με συρτό σουτ του Μπεντινέλι μετά τη σέντρα του Βιτλή.

Έτσι παρά το γεγονός ότι από το 62΄οι γηπεδούχοι έμειναν επίσης με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Λαγού, μικρή σημασία έπαιξε.

Τα πάντα είχαν κριθεί από νωρίς λοιπόν, με τον Απόλλων να ρίχνει το ρυθμό στο Β’ 45λεπτο και τους Ακρίτες να απειλούν σε 2-3 περιπτώσεις και τελικά να μειώνουν στο 84′ . Ο Αναγνωστόπουλος ανέτρεψε τον θυμιάνη ο Φασίδης ευστόχησε στο πέναλτι κι έτσι η Ξάνθη μείωσε στο τιμητικό 3-1.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης να πανηγυρίζουν έξαλλα την επιστροφή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία μετά την πτώση της τη σεζόν 2018-19.

Αντιθέτως οι Ακρίτες ξέσπασαν σε κλάματα μετά την επισημοποίηση του υποβιβασμού.

Γκολ: 14’πεν., 57′ Μπεντινέλι, 36’αυτ. Τενεκές – 84πεν. Φασίδης
Κίτρινες: 30′ Τσαμπούρης, 55′ Πατράλης, 83 Αναγνωστόπουλος – 12’΄Λεοντσάκος, 38′ Ισαακίδης, 62′ Κοτόπουλος
Κόκκινες: 62′ Λαγός – 27′ Αδαμίδης

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας)
Τέταρτος: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
VAR: Φωτιάς (Πέλλας) AVAR: Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής).

Απόλλων Σμύρνης (Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Τσαμπουρής, Βιτλής, Λαγός, Ρώσση, Φατιόν, Καραγκούνης (46′ Πατράλης), Μπλάζιτς (80′ Βάρκας), Κολ, Μπεντινέλι, Ιωαννίδης.

Ξάνθη (Καραγεωργίου): Μπέντο, Ισαάκιδης (46′ Αραμπατζής), Τσιτσεκίδης (79′ Ερτορούλ), Κοτόπουλος (79′ Παπαδόπουλος), Λεοντσάκος, Τενεκές, Φάκκης (59′ Μανίσογλου), Φασίδης, Θυμιάνης, Τσιπούρας (46′ Τσιλιγγίρης), Αδαμίδης.

https://www.sportime.gr/