Στο μοναδικό παιχνίδι του Πρωταθλήματος Super League Interwetten που διεξάγεται το Σάββατο, ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Παναιτωλικό.

Οι γηπεδούχοι θέλουν να επαναλάβουν το περσινό καλό τους ξεκίνημα, σε αντίθεση με την ομάδα του Αγρινίου, που θέλει να αφήσει πίσω το άσχημο δικό της.

Ο ΟΦΗ
Ο στόχος της εισόδου στην πρώτη εξάδα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ήταν επιτυχία για τον ΟΦΗ, μια καινούρια από κάθε άποψη ομάδα. Μπορεί να μην κέρδισε σε κανένα από τα δέκα παιχνίδια των πλέι οφ, αλλά από τη στιγμή που μπήκε σε αυτά, ήξερε τη δύσκολη αποστολή.

Και τώρα θέλει να επαναλάβει την περσινή  πορεία, παράλληλα με την προετοιμασία του για τη συμμετοχή στην Ευρώπη μετά από 20 χρόνια, αν εξαιρέσει κανείς την παρουσία στο Ιντερτότο του 2007.
Ο ΟΦΗ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί την έδρα του όπως πέρσι έστω και αν δεν θα έχει κόσμο ακόμα στο γήπεδο.

Τις οκτώ από τις 10 νίκες του και τους 26 από τους 34 βαθμούς του, πήρε στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα προηγούμενα πέντε χρόνια, σε όποια κατηγορία και αν έπαιξε, η πρεμιέρα του ήταν εκτός έδρας. Είχε και να ξεκινήσει από το Ηράκλειο από το 2014, όταν είχε νικήσει 1-0 τον… Παναιτωλικό (90’ Πετρόπουλος).

Αυτή είναι η μοναδική του νίκη στις έξι τελευταίες πρεμιέρες στην κατηγορία, αλλά είναι αήττητος στις άλλες πέντε, αφού ήταν ισόπαλες. Ήττα σε πρεμιέρα Super League έχει να κάνει ο ΟΦΗ από το 2008, όταν τον νίκησε ο ΠΑΟΚ με 1-0 στο Ηράκλειο.

Ο Παναιτωλικός
Η ομάδα του Αγρινίου έκανε μεγάλη προσπάθεια στα πλέι άουτ και κατάφερε να προσπεράσει την Ξάνθη, εκμεταλλευόμενη και την ποινή της.

Έτσι εξασφάλισε την παραμονή, αφού δεν έχασε κανένα από τα έξι τελευταία παιχνίδια με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες.
Για τον Παναιτωλικό στην κανονική διάρκεια η νίκη άργησε πολύ. Ήλθε παραμονές Χριστουγέννων, στο 16ο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ στο Αγρίνιο.

Και έκανε άλλες δύο μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας. Εκτός έδρας όλη τη σεζόν έκανε μια νίκη, στη Νέα Σμύρνη στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στην τελευταία έξοδο στη σεζόν. Σε έδρα της περιφέρειας έχει να νικήσει από τις 2 Φεβρουαρίου 2019, 2-0 στη Λαμία τότε.

Ο Παναιτωλικός έχει οκτώ παρουσίες στα πρωταθλήματα της Super League. Και στις οκτώ γνώρισε τη ήττα στο πρώτο παιχνίδι του!  Μάλιστα ανεξάρτητα κατηγορίας έχει χάσει και στις εννέα τελευταίες πρεμιέρες του!

Μόνο γυρίζοντας πίσω στο 2010, στην Β’ Εθνική, βρίσκουμε μια νίκη επί των Τρικάλων. Πάντως και το 1975 και το 1976, τις μοναδικές φορές που έπαιξε Α’ Εθνική, πριν τα χρόνια της Super League, είχε ξεκινήσει με νίκη.

Όσο για νίκη σε πρεμιέρα εκτός έδρας ανεξάρτητα κατηγορίας, πρέπει να γυρίσει κανείς στο 2003 για να βρει μια, και αυτή στην Δ’ Εθνική επί του Όλυμπου Κέρκυρας.

Μεταξύ τους
Η δύναμη του ΟΦΗ στην έδρα του και οι δυσκολίες του Παναιτωλικού εκτός έδρας, αλλά και το αντίθετο, φαίνεται ότι όταν παίζουν μεταξύ τους… μεγαλώνουν. Έτσι στις έξι σεζόν που βρέθηκαν αντίπαλοι στη μεγάλη κατηγορία και στις 12 συναντήσεις τους, ο εκάστοτε φιλοξενούμενος έπαιρνε το ταξίδι της επιστροφής με άδεια χέρια!

Έξι νίκες έχει ο ΟΦΗ στην έδρα του και έξι ο Παναιτωλικός στη δική του. Αυτά και τίποτε άλλο! Ούτε ισοπαλία, ούτε «διπλό»!

Μάλιστα ο Παναιτωλικός έχει βάλει δύο γκολ στις επισκέψεις του στην Κρήτη, όσα έχει βάλει και ο ΟΦΗ στο Αγρίνιο.
Το αν θα συνεχιστεί η παράδοση ή αν είναι η ώρα των… ανατροπών, θα φανεί στο γήπεδο.

Η ιστορία
Νίκες ΟΦΗ: 6
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Παναιτωλικού: 6

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ
Νίκες ΟΦΗ: 6
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Παναιτωλικού: 0

Το περσινό παιχνίδι
14.09.2019: ΟΦΗ – Παναιτωλικός 3-1
(54’ σουτ, 85’ σουτ Τσιλιανίδης, 61’ σουτ Μάνος – 69’ σουτ Μοράρ. Στο 29’ κόκκινη Μιμίτο του Παναιτωλικού)