Αναλυτικά η ενημέρωση από τον σύλλογο του Αστέρα Μεσολογγίου έχει ως εξής:

Την ήττα γνώρισε ο Αστέρας Μεσολογγίου, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, εντός έδρας από τον Όμηρο Νεοχωρίου, με 0-3. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, το απόγευμα, στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου “Θ. Πασσιόπουλος”.

Πριν την έναρξη του αγώνα, με απόφαση της Ε.Π.Σ. Αιτ/νίας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Γιώργου Γαλανού που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες.

Ήταν ένας αγώνας που έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν καλό θέαμα, να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες και γενικά ήταν ένα παιχνίδι με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο Α’ ημίχρονο, ο Αστέρας αιφνιδιάστηκε με γκολ που δέχθηκε με το καλημέρα του παιχνιδιού, προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι αλλά του έλειπε η τελική φάση. Ο Όμηρος μπήκε πιο αποφασισμένος στο παιχνίδι, προηγήθηκε γρήγορα στο σκορ και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να διπλασιάσει το σκορ.

5΄ΓΚΟΛ για τον ‘Ομηρο, από στημένη φάση. Σε καλοχτυπημένο κόρνερ από δεξιά, η σέντρα βγήκε στη καρδιά της άμυνας του Αστέρα, ο αφύλαχτος Παπαευθυμίου με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρισβά γράφοντας το 0-1.

10′ Εκτέλεση φάουλ του Κουμπαρούλη στο κέντρο, ο Μάκα έπιασε τη κεφαλιά αλλά πέρασε άουτ.

11′ Ευκαιρία για τον Όμηρο, με το δυνατό σουτ του Κοντογιάννη έξω από την περιοχή, απέκρουσε αρχικά ο Ρισβάς και απομάκρυνε σε δεύτερο χρόνο ο Κουμπαρούλης.

17′ Ωραία προσπάθεια των παικτών του Ομήρου, η μπάλα στρώθηκε στον Γκαζούκα αλλά το χλιαρό σουτ από καλή θέση μπλόκαρε σταθερά ο Ρισβάς.

18′ Ευκαιρία για τον Αστέρα, με τον Νάστο να δέχεται ωραία κάθετη πάσα του Γαβρίνα, ενώ είχε χώρο να κινηθεί προς την εστία του Δουλιώτη, καθυστέρησε αναίτια και χάθηκε η ευκαιρία.

25′ Σημαντική ευκαιρία για τον Όμηρο, με τον Παπαευθυμίου να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, εντός της περιοχής του Αστέρα και σε καλή θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ.

38′ Δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τον Όμηρο, με μπαλιά στη πλάτη της άμυνας του Αστέρα, ο Γκαζούκας πλάσαρε ψιλοκρεμαστά τον Ρισβά αλλά η μπάλα προ της τελικής γραμμής της εστίας απομακρύνθηκε έγκαιρα από τον Κουμπαρούλη.

Στο Β’ ημίχρονο, ο προπονητής του Αστέρα προχώρησε άμεσα σε δύο αλλαγές, θέλοντας να τονώσει την ομάδα μας. Ο Αστέρας έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες να ισοφαρίσει και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Όμηρος όμως απάντησε με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά και καθάρισε το ματς.

46′ Δοκάρι για τον Όμηρο, 30” από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Γκαζούκα να δέχεται σέντρα από δεξιό αλλά η κεφαλιά του να σταματάει στο δοκάρι του Ρισβά, και να απομακρύνει τον κίνδυνο ο Διαμαντόπυλος.

49′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, με τον Γαβρίνα να υποδέχεται από αριστερά τη μπάλα από μακρινή διαγώνια πάσα του Μακρή, κατέβασε τη μπάλα και έβγαλε στο ύψος του πέναλτι σέντρα-πάσα στον Μάκα, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δουλιώτη.

51′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, σε κόρνερ του Κουμπαρούλη από δεξιά, άστοχη έξοδος του Δουλιώτη, ο Μακρής έπιασε καρφωτή κεφαλιά, με τη μπάλα να κατευθύνεται στα δίχτυα αλλά ο Παπαευθυμίου σωτήρια με το σώμα έδιωξε σε κόρνερ ξανά.

55′ ΓΚΟΛ Λάθος απομάκρυνση του Γερατσιάν, ο Γκαζούκας κοντρόλαρε τη μπάλα, μπήκε στη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Ρισβά για το 0-2.

59′ ΓΚΟΛ και 0-3 για τον Όμηρο, με σκόρερ τον Τσιφοπανόπουλο, όταν δέχθηκε ωραία πάσα από τον Γκαζούκα μες τη περιοχή του Αστέρα και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον ανήμπορο να αντιδράσει Ρισβά.

Το υπόλοιπο του αγώνα κύλησε χωρίς καμία αξιόλογη φάση και για τις δύο ομάδες.

Πολύ καλή η διαιτησία των κ.κ. Καζανά, Ξύστρα και Μπαξά.

Αστέρας Μεσολογγίου: (Ντζιβανάκης) Ρισβάς, Διαμαντόπουλος, Κουμπαρούλης, Παναγιωτόπυολος, Γερατσιάν, Γνατζούδης (46′ Ντζελέπης), Νάστος ( 46′ Μπαρμπαρούσης), Μακρής, Γαβρίνας (70′ Ρούσσης), Λούζι ( 70′ Σχώρης), Μάκα (61′ Κουφός)

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Μάντης και Στάθης

Όμηρος Νεοχωρίου: (Χρήστος Ζαπάντης) Δουλιώτης, Παπανικολάου, Παπαευθυμίου (81΄Τρικαλινός), Μπαλαμπάνης (72΄Ρουπάκης), Ξάνθης (72΄Τόγιας), Νικολογιάννης, Τσιφοπανόπουλος, Ευθυμίου (61΄Πασπαλιάρης), Γκασούκας, Κοντογιάννης, Παπαδόπουλος (81΄Γαλάνης).