Οι πρωταγωνιστές έγραψαν μερικές ακόμα ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League Interwetten.

Γιατί… «έπρεπε» να παίξει ο Ανσαριφάρντ, από πότε είχε να βάλει αυτογκόλ ο Βύντρα και τι περίεργο βιώνει ο Καρασαλίδης.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από δύο χρόνια και το πρώτο παιχνίδι της ομάδας του, της ΑΕΚ, ήταν στο Αγρίνιο με  τον Παναιτωλικό.

Ο Ιρανός επιθετικός πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα με τον Πανιώνιο τον Οκτώβριο του 2015 στη νίκη 5-1 μέσα στο Αγρίνιο.

Πέτυχε και τα τελευταία του στην Ελλάδα, πριν φύγει από τον Ολυμπιακό τον Απρίλιο του 2018 στη νίκη 4-0 επί του Παναιτωλικού στο Νέο Φάληρο.

Εξάλλου με αντίπαλο τον Παναιτωλικό ο Ανσαριφάρντ έχει βάλει πέντε γκολ στη Super League και ένα στο Κύπελλο, διπλάσια από όσα έχει πετύχει σε κάθε άλλη ομάδα.

Για την… παράδοση και μόνο ξεκίνησε το παιχνίδι του Σαββάτου, αλλά δεν κατάφερε να δικαιώσει τη ρέντα του, αφού είχε σκοράρει στα πέντε από τα έξι παιχνίδια με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Ακόμα και οι έμπειροι παίκτες έχουν άτυχες στιγμές και ο Λουκάς Βύντρα με το αυτογκόλ του έδωσε την πρωτοπορία στον ΟΦΗ μέσα στη Λαμία.

Χρειάστηκε να περάσουν κοντά 17 χρόνια, από το προηγούμενο και μοναδικό αυτογκόλ του διεθνή αμυντικού στην κατηγορία.

Ήταν 14 Δεκεμβρίου 2003, όταν έβαζε αυτογκόλ στον αγώνα Πανηλειακού – Ηρακλή 1-2, λίγες μέρες πριν μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό!

Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος πήγε στην ΑΕΚ πριν από πέντε χρόνια, αλλά μόλις τώρα ξεκίνησε βασικός σε αγώνς της Super League με τη φανέλα της.

Το 2015-16 είχε δύο αλλαγές και το ίδιο ακριβώς συνέβη και την περσινή σεζόν. Συμπτωματικά το μοναδικό επίσημο που είχε παίξει βασικός με την ΑΕΚ ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο στο… Αγρίνιο για το Κύπελλο. Τελευταίο του παιχνίδι πριν φύγει δανεικός για την Γκόρνικ Ζάμπρζε.

Πετυχαίνοντας ένα ακόμα γκολ, ο Κώστας Φορτούνης έφτασε τα 57 και έπιασε στην 15η θέση των σκόρερ του Ολυμπιακού στην Α’ Εθνική/Super League τον Κώστα Μήτρογλου. Στην 13η είναι ο Υβ Τριαντάφυλλος με 59.

Ο Γιάννης Κώτσιρας έφτασε τις 84 συμμετοχές στη Super League με τον Αστέρα Τρίπολης, πιάνοντας στην 9η θέση της λίστας των παικτών της ομάδας με τις περισσότερες.

Μάλιστα βρίσκεται στην 3η θέση μαζί με τον Λαζαρίδη, μεταξύ Ελλήνων, αφού ο Νίκος Κουρμπέλης έχει 103 και ο Γιώργος Ζησόπουλος 92.

Ο Αριστοτέλης Καρασαλίδης έχει αντιμετωπίσει την ΑΕΚ έξι φορές με τέσσερις διαφορετικές ομάδες εντός έδρας για τη Super League και δεν την έχει νικήσει ποτέ.

Έχει τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Ωστόσο από τις τέσσερις φορές που επισκέφθηκε την ΑΕΚ, έχει πανηγυρίσει νίκη στις τρεις τελευταίες!