Ο Σωτήρης Τσάτσος ανήκει από σήμερα στο ρόστερ του Αμβρακικού Λουτρού

Βαδίζει στα 42 χρόνια του, αλλά παίζει με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη, όπως όταν ήταν μικρός. Αν θέλει κάποιος να αναζητήσει ένα Αφιέρωμα στην καριέρα του αειθαλή Σωτήρη Τσάτσου! (photos)“μικρό τυμπανιστή” στο ποδόσφαιρο, τότε αυτός είναι σίγουρα ο Σωτήρης Τσάτσος.
Το μικροκαμωμένο παιδί από την Κρύα Βρύση ανέλαβε ο ντόπιος προπονητής Σάββας Τηλκερίδης και του έμαθε τα μυστικά της μπάλας στον τοπικό Πύρρο. Το 1996 είναι σημαντική χρονιά για τον 18χρονο Σωτήρη, αφού αναδεικνύεται με τη Μικτή Νέων της ΕΠΣ Πέλλας πρωταθλητής, μάλιστα ο τελικός με την Βοιωτία γίνεται στο “Σπύρος Λούης” λίγη ώρα πριν από τον τελικό Κυπέλλου, ΑΕΚ – Απόλλων 7-1, μπροστά σε είκοσι χιλιάδες θεατές ήδη! Ο νεαρός Σωτήρης σκοράρει το τελευταίο πέναλτι που δίνει τον τίτλο, αν και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, που ήταν ήδη στο γήπεδο, τον αποδοκίμαζαν γιατί φορούσε κόκκινα παπούτσια.
Το ίδιο καλοκαίρι ο Σωτήρης μεταπηδά στον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, ενώ οι περισσότεροι συμπαίκτες του από τη μικτή πηγαίνουν στην ισχυρότερη Νάουσα. Το ύψος του ήταν ένα στοιχείο, που απέτρεπε ομάδες να τον αποκτήσουν.
Το 1998 ανεβαίνει στην Γ’ Εθνική και κάνει τρεις πολύ καλές σεζόν σαν δεξί χαφ και κεντρικό χαφ.Αφιέρωμα στην καριέρα του αειθαλή Σωτήρη Τσάτσου! (photos)
Πηγαίνει στον Άρη το 2001 σε μια δύσκολη περίοδο με τη στήριξη του Γιάννη Μιχαλήτσου, αλλά εκεί δεν έχει τις ευκαιρίες που ήθελε και το οδοιπορικό του συνεχίζεται με δανεισμό πάλι στον Απόλλωνα, στον Αγροτικό Αστέρα και την Κασσάνδρα, όπου πανηγυρίζει άνοδο.

Είναι ήδη 25 ετών και δεν έχει παίξει ψηλότερα από την Γ’ Εθνική, αλλά γίνεται το μεγάλο άλμα. Ο Γιώργος Χατζάρας τον Ιανουάριο του 2004 τον φέρνει στο Αιγάλεω και στις 8 Φεβρουαρίου 2004 στο 56′ του αγώνα με τον Ηρακλή στη Νέα Ευκαρπία, τον ρίχνει στο παιχνίδι στη θέση του Φωτάκη, για να κάνει ντεμπούτο. Λίγες

Αφιέρωμα στην καριέρα του αειθαλή Σωτήρη Τσάτσου! (photos)μέρες αργότερα κάνει ντεμπούτο και στην ενδεκάδα με γκολ, στο 3-0 επί της Προοδευτικής.
Ο Χατζάρας εξελίσσεται σε ποδοσφαιρικό πατέρα του Σωτήρη και μέσα στο γήπεδο τον φωνάζει “μπρελόκ”. Την επόμενη σεζόν είναι πια βασικός και παίζει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αξέχαστα παιχνίδια για αυτόν.
Σε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Χατζάρας του ζητάει να χτυπήσει πέναλτι, ο Σωτήρης αστοχεί και από τη στενοχώρια του κάνει μέρες να κοιμηθεί!

Με τον υποβιβασμό και την παρακμή του Αιγάλεω είναι πια 29 ετών, ο Χατζάρας τον έχει μάθει να παίζει και εξτρέμ και συνεχίζει ένα μακρύ οδοιπορικό στην Β’ κυρίως και λιγότερο στην Γ’ Εθνική.
Αλλάζει ομάδα κάθε έξι μήνες, μέχρι που το 2010 βρίσκεται στα Χανιά. Εκεί κάνει εκπληκτική σεζόν, αλλά δεν μένει στη ομάδα και ακολουθεί μια διετία κακών επιλογών με Ηρακλή Ψαχνών, Τρίκαλα, Κασσιώπη, όπου δεν τον θέλει ο προπονητής.
Αφιέρωμα στην καριέρα του αειθαλή Σωτήρη Τσάτσου! (photos)
Τον Ιανουάριο του 2013 έρχεται η πρόταση για την επιστροφή στα Χανιά, όπου και ο ίδιος και ο κόσμος ενθουσιάζονται φυσικά. Πανηγυρίζουν άνοδο στην Β’ Εθνική μετά από 34 χρόνια. Αποθεώνεται και στους δρόμους και στα στέκια της πόλης, ενώ κάνει μια ακόμα σπουδαία σεζόν στην μεγαλύτερη κατηγορία, αν και έχει περάσει πια τα 35 χρόνια του.

Το 2014 πηγαίνει στην Καλαμάτα, όπου θα σημαδέψει τη ζωή του η γνωριμία και η σχέση του με την Κατερίνα, που γίνεται στήριγμα στη ζωή του. Αγωνίζεται με πάθος και θα μείνει στην ιστορία η κραυγή του Σωτήρη Γεωργούντζου, όταν επρόκειτο να βγάλει ο Κώστας Σταματίου τον Τσάτσο αλλαγή… “όχι τον Τσάτσο αλλαγή ρε Σταματίου, τον Τσάτσο;”. Αυτό βέβαια τον ακολουθεί σε όποιο γήπεδο πηγαίνει και ο κόσμος το φωνάζει.

Ερωτικός μετανάστης πλέον στην Καλαμάτα, πηγαίνει στον Τσικλητήρα Πύλου και παίζει καθοριστικό ρόλο στην άνοδο στην Γ’ Εθνική, όπου κάνει εντυπωσιακές σεζόν αν και πλησιάζει στα 40.
Το 2018 δέχεται πρόταση από τον Γιούχτα και βρίσκεται πάλι στην Κρήτη, σε μια ομάδα, που επίσης τον αγκάλιασε και νιώθει ξεχωριστός.
Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του. Πολλοί ποδοσφαιριστές… τσέπης δούλεψαν σκληρά και ξεπέρασαν τις δυσκολίες του ύψους, μιλώντας με τη μπάλα ερωτικά. Ο Σωτήρης είναι ένας από αυτούς και όταν μιλάς μαζί του νομίζεις ότι είναι ένα δεκαοκτάχρονο παλικαράκι, που αγωνιά για την συνέχεια της καριέρας του. Πραγματικός “μικρός τυμπανιστής” του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Το soccerbase.gr έχει καταγράψει μια μια τις παρουσίες του και σας παρουσιάζει την καριέρα του και με αριθμούς από το 19988 ως και σήμερα, που αγωνίζεται στις επαγγελματικές και εθνικές κατηγορίες.
Αφιέρωμα στην καριέρα του αειθαλή Σωτήρη Τσάτσου! (photos)

soccerbase.info