Μετά την αναβολή των εγχώριων πρωταθλημάτων, από αύριο (7/11) Σάββατο, όπου η χώρα μας μπαίνει σε καθολικό lockdown, τα σωματεία δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν ομαδικές προπονήσεις.  Αυτό προκύπτει μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αλλά και τις εκ των υστέρων, διευκρινήσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με την άθληση ο κ.Χαρδαλιάς τόνισε: 

“Όσον αφορά στον αθλητισμό επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις έως 3 άτομα συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, σε ατομικά και μόνο αθλήματα όπως αντισφαίριση, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα, ποδηλασία και τα υπόλοιπα που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Επιτρέπεται, επίσης, η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), καθώς και ευρωπαϊκών αγώνων (Champions League, EuropaLeague, EuroLeague, BCL) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της UEFA, της FIBA και της Euroleague.

Επιτρέπεται επίσης η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που θα εκδώσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021″.

Έτσι οι ομάδες, κάτω από την Super League 1 και την Basket League σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ αντίστοιχα και φυσικά σε όλα τα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα, την  Παρασκευή (6/11) θα πραγματοποιήσουν την τελευταία τους προπόνηση.

Εξαίρεση, ίσως να αποτελέσει η Super League 2, η οποία ήλπιζε ότι θα αποτελούσε εξαίρεση από τον κανόνα των αναβολών, χωρίς όμως σήμερα ο Χαρδαλιάς να κάνει καμία αναφορά περί αυτού του πρωταθλήματος. Για το δεύτερο τη τάξει ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας, πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στο αυριανό Δ.Σ. οπότε και θα γίνουν περισσότερα πράγματα γνωστά.

Εστιάζοντας στο ποδόσφαιρο, δεδομένα, η απαγόρευση ομαδικών προπονήσεων αφορά ομάδες της Football League, της Γ’ εθνικής και των τοπικών πρωταθλημάτων, οι προπονητές των οποίων θα κληθούν να ετοιμάσουν προγράμματα ατομικής άσκησης για τους ποδοσφαιριστές τους, ώστε να τους κρατήσουν σε καλή κατάσταση.

Παράλληλα, αύριο ή το αργότερο αρχές της βδομάδας αναμένεται και η εγκύκλιος για την χρήση και λειτουργία των γηπέδων.