Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά στο Αγρίνιο. Για να ξαναδώσει νόημα σε εκείνο το παλιό τραγούδι του Γιώργου Μουζάκη που το ερμήνευσε πρώτος ο Σώτος Παναγόπουλος και σύμφωνα με τον αστικό μύθο «τρέλαινε» τον συγχωρεμένο Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά, φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις, είχε γκρίζα τα σγουρά του τα μαλλιά και μου είπε πώς απόψε θα γυρίσεις».

Οι στίχοι του συγκεκριμένου τραγουδιού έρχονται να κολλήσουν…γάντι στην προκειμένη περίπτωση με την επιστροφή του (παλιόφιλου) Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο του Παναιτωλικού.

Έπειτα από την μεταβατική περίοδο των δύο αγώνων με υπηρεσιακό προπονητή τον Λουτσιάνο – όπως είχε προαναγγείλει το SDNA – ο Φώτης Κωστούλας και τα άλλα αγρινιώτικα παιδιά σήκωσαν μανίκια για το θέμα του προπονητή και κατέληξαν στο πρόσωπο του «Κολοσσού».

Η συγκεκριμένη επιλογή ασφαλώς και δεν υπήρξε τυχαία.

Η επιτυχημένη προϋπηρεσία του Έλληνα τεχνικού στον Παναιτωλικό έπαιξε σημαντικό ρόλο, σε συνδυασμό με το…ξεπέταγμα νεαρών παικτών από τα «σπλάχνα» της ομάδας και την καθιέρωσή τους στην πρώτη ομάδα επί των δικών του ημερών στον πάγκο των «καναρινιών».

Παίκτες που αναδείχτηκαν από τον Δέλλα, συνέχισαν να γράφουν παιχνίδια και χρόνο συμμετοχής στο κοντέρ και μετά την αποχώρηση του 44χρονου κόουτς από το Αγρίνιο τον Μάη του 2019 κι εσχάτως, θα ανταμώσουν εκ νέου μαζί του στο στρατόπεδο του Παναιτωλικού.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΒΑΣ

Ο 21χρονος δεξιός μπακ στα 14 χρόνια του βρέθηκε στις ακαδημίες του Παναιτωλικού.

Τον Αύγουστο του ΄18 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και τον ίδιο μήνα πήρε το επίσημο βάπτισμα πυρός με τη φανέλα των «καναρινιών» στη Super League.

Με κόουτς τον Δέλλα, σε ηλικία 16,5 ετών, έκανε ντεμπούτο στο παιχνίδι πρωταθλήματος Παναιτωλικός – Ατρόμητος (1-2) στις 25 Αυγούστου 2018.

 

Την σεζόν 2018 –19  έπαιξε συνολικά σε 22 παιχνίδια με την ομάδα του Αγρινίου και το καλοκαίρι του ΄19 ανανέωσε το συμβόλαιό του για τέσσερα χρόνια.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΓΑΡΑΣ

Ο 21χρονος μεσοαμυντικός προέρχεται από τις ακαδημίες του Παναιτωλικού.

Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Αύγουστο του ΄18 και δύο μήνες αργότερα έκανε ντεμπούτο στο παιχνίδι Κυπέλλου, Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός (0-1) αγωνιζόμενος ως αλλαγή για 11 λεπτά.

Έπαιξε για πρώτη φορά στη Super League στην αναμέτρηση Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης (2-1) στις 10 Δεκεμβρίου.

Συνολικά την περίοδο 2018-19 με τον Δέλλα στον πάγκο είχε 19 συμμετοχές.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΛΗΣ

Μπορεί ο 23χρονος στόπερ να υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Αγρινίου το καλοκαίρι του ΄16, ωστόσο επί των ημερών του Δέλλα άρχισε να παίρνει παιχνίδια στα πόδια του.

Η πρώτη του 90λεπτη συμμετοχή καταγράφηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018 στο παιχνίδι Κυπέλλου, Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός (0-1).

Ακολούθησε η επίσης 90λεπτη παρουσία του στο παιχνίδι πρωταθλήματος Παναιτωλικός – Λεβαδειακός (2-1) στις 6 Οκτωβρίου.

Στο τέλος της σεζόν είχε συνολικά 20 συμμετοχές – 1 γκολ και κλήθηκε να επεκτείνει το συμβόλαιό του για άλλα τέσσερα χρόνια.