¸ëåã÷ïò áðü áóôõíïìéêïýò êáé ôçí ÄçìïôéêÞ Áóôõíïìßá óå üëá ôá óçìåßá ôçò ðüëçò,êáèþò áðü óÞìåñá îåêßíçóå ç áðáãüñåõóç ôçò êõêëïöïñßáò ãéá ôçí ðáñåìðüäéóç ôçò åîÜðëùóçò ôïõ êïñùíïúïý,ÄåõôÝñá 23 ìáñôßïõ 2020 (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Οι νέοι περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών φέρνουν αλλαγές και στα SMS στο 13033.

Από σήμερα Παρασκευή στις 21:00 μπαίνει σε ισχύ η αυστηρότερη απαγόρευση κυκλοφορίας. Τα SMS θα είναι λειτουργικά αφού δεν θα απενεργοποιηθεί αλλά και δεν θα σταματήσει να δέχεται κάποιους από τους κωδικούς, ενώ θα δίνει κανονικά και την απάντηση-έγκριση εξόδου όποιον κωδικό και να στείλετε. Όμως όποιος επιλέξει να βγει από το σπίτι εφόσον δεν έχει χαρτί βεβαίωσης τύπου Α ή βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ ότι εργάζεται τις βραδινές ώρες που ισχύει η απαγόρευση θα έχει πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Εξαίρεση, μόνο ο κωδικός 1 που αφορά όλα τα ζητήματα υγείας, όπως φαρμακείο, έκτακτη ανάγκη για επίσκεψη σε γιατρό ή νοσοκομείο αλλά και ο κωδικός 6 μόνο αν «συνοδεύεστε» από κατοικίδιο και μόνο για γύρω από την κατοικία του ιδιοκτήτη του. Προσοχή δεν θα γίνεται αποδεκτός από την αστυνομία ο κωδικός 4 για βοήθεια σε ηλικιωμένο.

Αρα θα πρέπει να έχετε φροντίσει εντός της ημέρας και εκτός ωρών απαγόρευσης κυκλοφορίας, να έχετε φροντίσει τους ηλικιωμένους ανθρώπους σας που βρίσκονται σε απόσταση.

Η αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα επιβάλουν πρόστιμα ύψους 300 ευρώ σε όσους είναι εκτός σπιτιού από τις 21:01 και μέχρι τις 4:49 τα ξημερώματα.

Ποιοι κωδικοί του 13033 θα έχουν και πρόστιμο μετά τις 21:01 σήμερα το βράδυ και μέχρι τουλάχιστον 30 Νοεμβρίου

13033: Οι κωδικοί που δεν επιτρέπουν την κυκλοφορία το βράδυ θα είναι:

2.Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.

5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κλειστά και τα ψιλικατζίδικα

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ για την απαγόρευση κυκλοφορίας, πλέον μαζί με τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να κλείνουν στις 9 μ.μ. και τα ψιλικατζίκα και mini market που λειτουργούσαν με διευρυμένο ωράριο. Ο σκοπός είναι να μην μπορούν οι πολίτες να κυκλοφορήσουν εκείνες τις ώρες και να πάνε για ψώνια σε μίνι μάρκετ και ψιλικατζίδικα ή ακόμα και τις κάβες.

Πηγή: dikaiologitika.gr