Ο Παναιτωλικός συμπληρώνει εφέτος 7 συνεχόμενα χρόνια παρουσίας της πρόσφατης θητείας του στη μεγάλη κατηγορία.
Διάστημα με καλές και κακές αγωνιστικές στιγμές, σεζόν με θετικό και αρνητικό πρόσημο.

Τη σεζόν 2012-2013 είχε τερματίσει 4ος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και ο Μάκης Χάβος που στα μέσα της σεζόν είχε αντικαταστήσει τον Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο, έδωσε στην ομάδα την πρωτιά και την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Η ΠΡΩΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΧΑΒΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Ο Παναιτωλικός τερμάτισε 9ος έχοντας τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο τη σεζόν 2013-14, ενώ την αμέσως επόμενη πραγματοποίησε νέα υπέρβαση καταλαμβάνοντας την 7η θέση, καλύτερη της ιστορίας του συλλόγου μέχρι σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο.

Το καλοκαίρι του 2015 ο Πόντες αναλαμβάνει τα ηνία του συλλόγου όμως την 5η μόλις αγωνιστική απομακρύνεται μετά τη βαριά ήττα από την Καλλονή με 5-1 και με απολογισμό 2 νίκες 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Τη θέση του παίρνει ο Γιάννης Ματζουράκης και η ομάδα τερματίζει στην 11η θέση.

Ο ίδιος καθοδηγεί τους παίκτες του Παναιτωλικού μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 όταν επιστρέφει ο Μάκης Χάβος και η ομάδα του Αγρινίου καταλαμβάνει την 11η θέση σε δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Αλλαγή προπονητών και την περίοδο 2017-18, όταν ο Χάβος φεύγει Ιανουάριο για να τον αντικαταστήσει  Τραϊανός Δέλλας. Ο Παναιτωλικός τερματίζει 8ος και ο Δέλλας μένει στον πάγκο και την επόμενη χρονιά οδηγώντας την ομάδα στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα για να ανακοινώσει ο ίδιος την αποχώρησή του στο τέλος της περιόδου.

Πέρυσι οι διοικούντες τον σύλλογο επιχείρησαν για μια ακόμη φορά να επενδύσουν σε νεαρό αυτή τη φορά Πορτογάλο προπονητή, όμως ο Λουίς Κάστρο έμεινε μόνο για 6 παιχνίδια με απολογισμό 5 ήττες και 1 ισοπαλία μέχρι να τον αντικαταστήσει ο Μάκης Χάβος. Η ομάδα δυσκολεύτηκε όσο καμία άλλη φορά όμως τελικά έμεινε στην κατηγορία τερματίζοντας στην προ-τελευταία θέση.

Η εφετινή σεζόν ξεκίνησε με τον σύλλογο του Αγρινίου να μην έχει νίκη και απολογισμό 3 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 6 ματς. Ο Χάβος έφυγε, ο Δέλλας επέστρεψε. Επανάληψη του σεναρίου του 2018. Ίδια αλλαγή προσώπων με τη διαφορά ότι τότε έγινε Ιανουάριο ενώ τώρα νωρίτερα στη σεζόν.

Η ομάδα του Αγρινίου έμεινε μ τον ίδιο προπονητή σε όλη τη σεζόν σε τρεις από τις τελευταίες επτά στην μεγάλη κατηγορία.
Σε αυτό το διάστημα 4 φορές έχει τερματίσει πάνω από την 10η θέση και οι τρεις είναι όταν δεν άλλαξε προπονητή. Η τέταρτη όταν ο Δέλλας είχε διαδεχθεί τον Χάβο τη σεζόν 2017-18, όπως δηλαδή συμβαίνει και τώρα…

Οι Αγρινιώτες έχουν μπροστά τους ένα μικρό διάστημα για να μπορέσει ο Δέλλας να καταλάβει το υλικό που έχει στα χέρια του. Το πρόγραμμα δεν βοηθάει ιδιαίτερα αφού τα πρώτα δύο ματς είναι με τον Άρη στο Αγρίνιο και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Ενδεχομένως αυτά να λειτουργήσουν σαν οδηγός για την επόμενη σειρά αγώνων με ΑΕΛ και Απόλλωνα εντός και Βόλο εκτός έδρας…

https://www.novasports.gr