Τα «καναρίνια» έχουν την 1η και 3η νεανικότερη ενδεκάδα της Super League μέχρι στιγμής και δείχνουν αποφασισμένοι να στηρίξουν το εγχείρημά τους

Τα τελευταία χρόνια ο Παναιτωλικός προωθεί συνεχώς στην πρώτη ομάδα παίκτες από την ακαδημία του και ακολουθεί πολιτική στήριξης στα νέα παιδιά που προέρχονται από τα «σπλάχνα» του. Εσχάτως μάλιστα έχει στραφεί και στην ξένη αγορά για ανεύρεση ταλέντων, κάτι που εντατικοποιήθηκε στην τελευταία μεταγραφική περίοδο, οπότε και μεταξύ άλλων αποκτήθηκαν οι 21χρονοι Μεντίνα, Περέιρα, Αζάντι.
Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί μικροί, όπως οι Λιάβας, Κωνσταντόπουλος  που είναι 19 και 18 ετών αντίστοιχα, λογίζονται ως «κολώνες» του, ενώ πλην των Κνετ, Ντίας, Βάντερσον δεν υπάρχουν άλλοι ποδοσφαιριστές άνω των 30 ετών που να έχουν πάρα πολλά ματς στα πόδια τους. «Βαριά του χαρτιά», όπως οι Ντάλσιο, Αριγίμπι Μάζουρεκ είναι 24, 25 και 27 ετών αντίστοιχα.
Η Super League έκανε στην ιστοσελίδα της ένα αφιέρωμα στις νεανικότερες ενδεκάδες που έχουμε δει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και τα «καναρίνια»… σάρωσαν στη σχετική λίστα, αφού κατέλαβαν τόσο την 1η όσο και την 3η θέση.
Πιο συγκεκριμένα το αρχικό τους σχήμα κόντρα στον Αρη που αποτελούνταν από τους Κνετ, Λιάβα, Κωνσταντόπουλο, Μαλή, Ντάλσιο, Τσιγγάρα, Ντίας, Μεντόζα, Μάζουρεκ, Αριγίμπι, Αζάντι είχε μέσο όρο ηλικίας 24 ετών, 7 μηνών, 27 ημερών και είναι η μικρότερη ηληκιακά ενδεκάδα που έχει ξεκινήσει στη σεζόν. 
Την ίδια στιγμή οι 11 που παρατάχθηκαν στη Λαμία ( Κνετ, Κωνσταντόπουλος Καρασαλίδης, Λιάβος, Τζανακάκης, Περέιρα, Ντίας, Ντάλσιο,Μάζουρεκ, Αριγίμπι, Γιάκολις) καταλαμβάνουν την 3η θέση, με μέσο όρο ηλικίας  25 ετών, 10 μηνών, 15 ημερών, ενώ και στα άλλα παιχνίδια της ομάδας το αντίστοιχο νούμερο κυμαίνεται σε ανάλογα επίπεδα.
Τα παραπάνω οδηγούν εύλογα στο συμπέρασμα πως στο Αγρίνιο «χτίζουν» μία ομάδα σε βάθος χρόνου, όμως αυτό μπορεί να προκαλέσει «πρόβλημα» στο «τώρα», αφού πολλές φορές η απειρία κοστίζει σε βαθμούς και αποτελέσματα. Ωστόσο στον Παναιτωλικό είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την επένδυσή τους και διαθέτουν την κατάλληλη υπομονή.
https://www.gazzetta.gr/