Ο Λούκας Βιαγιαφάνιες μίλησε αποκλειστικά στα κανάλια Novasports και αναφέρθηκε στον Μαραντόνα, το ματς με τον Παναιτωλικό αλλά και την προσπάθεια του να γίνει Έλληνας

Ένα σχόλιο για τον Μαραντόνα. 

Είναι θλιμμένες μέρες και για μένα και για την Αργεντινή. Από μικρό παιδί από τότε που μου έκαναν δώρο μια μπάλα μιλούσα για τον Μαραντόνα ο μπαμπάς μου μου μιλούσε για τον Μαραντόνα. Ήταν ο πρώτος μας ήρωας, πριν από τον Σούπερμαν όλοι θέλαμε να γίνουμε Μαραντόνα.

Ενδεχομένως πολλοί κριτικάρουν γι αυτά που έκανε αλλά χάρισε και έδωσε πολλά στην Αργεντινή και στον λαό της. Έκανε χαρούμενους φτωχούς χαρούμενους, που η ζωή δεν τους χάρισε πολλά, ευτυχισμένους. Ζούμε τη θλίψη της απώλειας του Μαραντόνα.

Τι είναι ο Μαραντόνα για την Αργεντινή; 

Όπως είχε πει ο Κάρλος η Αγγλία δεν μπορεί να μας κερδίσει δύο φορές. Μας κέρδισε μια φορά γιατί ήταν καλύτερα προετοιμασμένη. Ο Μαραντόνα μας βοήθησε να κερδίσουμε τη δεύτερη φορά και να δώσει πίσω ένα κομμάτι από αυτά που μας είχαν πάρει. Κατηγορήθηκε ότι έκλεψε, αλλά έκλεψε λίγα από τα πολλά που μας είχαν πάρει οι Άγγλοι. Τα νησιά παραμένουν νησιά που ανήκουν στην Αργεντινή.

Ο Λούκας επέστρεψε πως αισθάνθηκε όσο το διάστημα μέχρι να μπει στον αγωνιστικό χώρο.  

Ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό ήμουν 4 μήνες χωρίς αγωνιστική δράση. Έκανα μια προπόνηση και τραυματίστηκα. Μετά από ένα μήνα μπόρεσα να νιώσω καλύτερα. Μετά ένιωσα ανυπόμονος έστω και να δεν ήμουν απόλυτα έτοιμος. Ακόμα και όταν ο γιατρός μου είπε δεν είσαι έτοιμος εγώ ήθελα να αποδείξω ότι μπορούσα. Η έλλειψη υπομονής ήταν λάθος μου. Προσπάθησα να βοηθήσω ακόμη και όταν δεν έπαιζα. Τώρα πλέον παίζω κανονικά έστω και αν δεν μπορώ να παίξω 90 λεπτά.

Προλαβαίνει ο Παναθηναϊκός να αλλάξει πράγματα; 

Έχουμε χρόνο προλαβαίνουμε να αλλάξουμε έχουμε καλή ομάδα. Εξαρτάται από μας να μην χάνουμε ματς να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Σε μερικά ματς δεχτήκαμε γκολ στο τελευταίο λεπτό και δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Ματς απέναντι στην ομάδα που τον έφερε στην Ελλάδα. Ένα σχόλιο για το ματς. 

Ο Παναιτωλικός είναι στην καρδιά μου ήταν η ομάδα που όταν ήμουν στην Αργεντινή με έφερε εδώ με προπονητή τον Μάκη Χάβο. Ξέρω ότι ο Παναιτωλικός δεν έρχεται από καλή περίοδο, θέλει να αποδείξει κάτι. Είμαστε Παναθηναϊκός και πρέπει να κερδίσουμε.

Σχετικά με το Ελληνικό διαβατήριο. 

Όταν πήγα στην Τουρκία τα Ελληνικά χαρτιά “πάγωσαν” αλλά τώρα θα συνεχίσω την διαδικασία και θα μπορέσω να γίνω υπήκοος της χώρας που τόσο αγαπώ. Γιατί όχι και μέλος της Εθνικής ομάδας.