Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά από 2 ήττες στις οποίες δεν βρήκε καν γκολ, επικρατώντας 2-1 του Παναιτωλικού, που έμεινε για 10ο ματς χωρίς νίκη.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Μπόλονι είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Κουρμπέλη και Χατζηγιοβάννη. Επέλεξε 4-4-2 με Καρλίτος και Μακέντα να παίζουν μαζί στην περιοχή και τον Βιγιαφάνες να συγκλίνει σε δημιουργικό ρόλο.

Από την άλλη πλευρά αρκετά προβλήματα στην άμυνα για τον Δέλλα, ο οποίος αναγκάστηκε να βάλει αριστερό μπακ τον Ντάλσιο, στο δικό του 4-2-3-1.

“Πράσινη” ευστοχία στο πρώτο μέρος

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το καλύτερο που θα μπορούσε με βάση την εικόνα της αναμέτρησης. Στο 19′ ο Μακέντα εκμεταλλεύτηκε ωραίο γύρισμα του Σάντσες από δεξιά και πλάσαρε στο δεύτερο δοκάρι για το 1-0. Αυτό ήταν το 5ο γκολ του Ιταλού κόντρα στον Παναιτωλικό.

Το 2-0 έγινε στο 43′ όταν οι “πράσινοι” έφυγαν με ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο, ο Καρλίτος πέρασε στην περιοχή για τον Ζαγαρίτη, το δυνατό γύρισμα του οποίου βρήκε χωρίς ισορροπία τον Λιάβα, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Παναιτωλικός απείλησε μόνο μία φορά στο 9′, όταν η κεφαλιά του Ρεζά πέρασε έξω.

Ίδια εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τον Παναιτωλικό. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Μπόλονι έκανε το 3-0 μετά από καταπληκτικό τακουνάκι του Καρλίτος και πλασέ του Αϊτόρ, αλλά ο VAR έδειξε χέρι του Βιγιαφάνες στην αρχή της φάσης και το γκολ δε μέτρησε ποτέ.

Ο Δέλλας έκανε 2 αλλαγές στο 60′ για να “φτιάξει” την εικόνα της ομάδας του, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι σημαντικό.

Οι “πράσινοι” διαχερίστηκαν το προβάδισμά τους, έκλεισαν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Διούδη, χωρίς να ανεβάσουν ρυθμό στη συνέχεια. Στο 77′ ο Κνετ είπε όχι στην ωραία προσπάθεια του Ζαγαρίτη.Οι αρκετές αλλαγές και από τις 2 πλευρές δε βοήθησαν στη συνοχή των ομάδων.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Σάντσες και ο Μεντόσα έγραψε το τελικό 2-1

Το τριφύλλι ολοκλήρωσε το ματς με 4 ποδοσφαιριστές από την ακαδημία του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:Διούδης, Ζαγαρίτης, Σάντσες, Σχένκεφελντ, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο(84′ Σερπέζης), Αϊτόρ(78′ Μολό), Βιγιαφάνες(84′ Μπουζούκης), Καρλίτος(67′ Αγιούμπ), Μακέντα(78′ Καμπετσής)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Τζανακάκης(80′ Μεντίνα), Ντάλσιο, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Αριγίμπι(70′ Μεντόσα), Ντίας, Γιάκολις(60′ Ταχάρ), Τσιγγάρας, Μάζουρεκ(60′ Ντουάρτε), Ρεζά(46′ Βέργος)