Ένας φίλος φτάνει από τα παλιά στο ΟΑΚΑ και θα ξυπνήσει αναμνήσεις στην ΑΕΚ.

Για να ξαναδώσει νόημα σε εκείνο το παλιό τραγούδι του Γιώργου Μουζάκη που το ερμήνευσε πρώτος ο Σώτος Παναγόπουλος και σύμφωνα με τον αστικό μύθο, έκοβε για πάρτι του τις φλέβες του ο συγχωρεμένος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Μιλάμε για εκείνο το τραγούδι που λέει…«ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά, φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις, είχε γκρίζα τα σγουρά του τα μαλλιά και μου είπε πώς απόψε θα γυρίσεις».

Όπου «φίλος» στην προκειμένη περίπτωση βάλτε το όνομα του Τραϊανού Δέλλα δίπλα και θα΄στε μέσα.

Βλέπετε, ο 44χρονος τεχνικός της αγρινιώτικης ομάδας έχει άρρηκτα συνδεδεμένο το ποδοσφαιρικό όνομά του με την ΑΕΚ, από την παλαιότερη (διπλή) θητεία στους «κιτρινόμαυρους» τόσο με τη φανέλα, όσο και με το κοστούμι του προπονητή.

Η προϊστορία του κόουτς – Δέλλα με αντίπαλο την ΑΕΚ δεν είναι μεγάλη.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2016 ήρθαν για πρώτη φορά Δέλλας και ΑΕΚ, με τον «Κολοσσό» να κάθεται στον πάγκο του Ατρόμητου και να επικρατεί (1-0) της ΑΕΚ στο Περιστέρι.

Μετά από λίγους μήνες (Απρίλιος του ΄16) οι δύο ομάδες ήρθαν πάλι αντιμέτωπες για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, με την ΑΕΚ να παίρνει το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό με μία νίκη (1-0) στο ΟΑΚΑ και μία ισοπαλία (1-1) στο Περιστέρι.
Τα δύο τελευταία…ανταμώματα του Δέλλα με την ΑΕΚ καταγράφηκαν την σεζόν 2018-19.

Στις 24 Νοεμβρίου 2018 ο Παναιτωλικός επικράτησε (2-1) της Ένωσης στο Αγρίνιο, ενώ στις 31 Μαρτίου 2019 η ΑΕΚ πέτυχε εύκολη νίκη (4-0) στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τα «καναρίνια» του Δέλλα.

https://www.sdna.gr/