Ο Παναιτωλικός έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, παίζοντας αρκετά κλειστά στο γήπεδό του και απειλώντας όμως παράλληλα την εστία των «ερυθρόλευκων». Δεν μπόρεσε όμως να κρατήσει αμυντικά, δεχόμενος δύο γκολ από τον ανώτερο Ολυμπιακό.

Την αήττητη πορεία του στη Super League συνέχισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε νικηφόρα και από το Αγρίνιο επικρατώντας 2-1 του Παναιτωλικού.

Φορτούνης και Ελ Αραμπί τα γκολ των πρωταθλητών, οι οποίοι είδαν τον Ταχάρ να ισορροπεί την κατάσταση στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους.

Τα πλάνα των προπονητών:

Με επτά αλλαγές στην ενδεκάδα του ο Τραϊανός Δέλλας σε σχέση με τον αγώνα με την ΑΕΚ, καθώς κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Κνετ, στις δύο πλευρές οι ΜεντίναΒάντερσον στα άκρα και ΜαλήςΚωνσταντόπουλος στο κέντρο. Ταχάρ και Αρσούρα αμυντικοί μέσοι, στον άξονα ο Ντίας, αριστερά ο Μάσουρεκ, δεξιά ο Αριγίμπι και στην κορυφή ο Αζάντι.
Με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του και ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος άφησε εκτός τον Ζοσέ Σα λόγω ενοχλήσεων και έβαλε τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια. Ο Ντρέγκερ επέστρεψε μετά τον ΒόλοΣισέ και Μπα αποτέλεσαν το κέντρο άμυνας και ο Ρέαμπτσουκ βρέθηκε στην αριστερή πλευρά. Καμαρά και Εμβιλά οι αμυντικοί μέσοι, ο Φορτούνης στον άξονα, οι Μασούρας και Μπρούμα στις πτέρυγες και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή.
«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία και προβάδισμα

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε εξ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό, ο οποίος αφού είδε τον Μάσουρεκ στο 2’ να σουτάρει και τον Τζολάκη να μπλοκάρει, έφτασε σε γκολ δύο λεπτά αργότερα, όταν από ωραία μπαλιά του Σισέ για τον Ντρέγκερ, αυτός υποδέχθηκε άψογα και έβγαλε ασίστ για τον Φορτούνη, ο οποίος σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή! Τέταρτο γκολ για τον διεθνή μέσο σε 12 ματς.
Στο 5’, ο Ντίας ζήτησε πέναλτι σε διεκδίκηση με τον Ρέαμπτσουκ, όμως ο Καραντώνης άφησε το ματς να συνεχιστεί, με το VAR να συμφωνεί μαζί του.

Ο Ολυμπιακός απείλησε από στατική φάση στο 16’, με το φάουλ του Φορτούνη, ο Σισέ σούταρε στην κίνηση, πάνω από την εστία η μπάλα, ενώ στο 22’ ο Καμαρά με μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.
Η δεύτερη τελική των γηπεδούχων ήρθε 26 λεπτά μετά την πρώτη με το σουτ του Ταχάρ, για να μπλοκάρει σταθερά ο Τζολάκης.

Οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 35’, όταν από το γύρισμα του Ντρέγκερ, η μπάλα πέρασε από τρεις παίκτες του Παναιτωλικού, με τον Μασούρα να σουτάρε και τον Κνετ να αποσοβεί το 0-2.

“Χτύπησε” ο Παναιτωλικός, απάντησε ο Ολυμπιακός

Το δεύτερο μέρος εκκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον Παναιτωλικό, ο οποίος στην πρώτη του επίσκεψη σκόραρε με τον Ταχάρ, ο οποίος πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με γυριστό σουτ στην κίνηση.

Πρώτη τελική του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος στο 52’, όταν από την κάθετη του Καμαρά, ο Ελ Αραμπί σούταρε όμως ο Μαλής βρέθηκε στην πορεία της και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν σπουδαία ευκαιρία να πάρουν ξανά το προβάδισμα στο σκορ, όταν από κόρνερ του Βαλμπουενά και κεφαλιά του Ελ Αραμπίο Εμβιλά σούταρε ανενόχλητος όμως έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ο Ολυμπιακός πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Ωραία ατομική ενέργεια του Βρουσάι, ο Βαλμπουενά έβγαλε «μαγική» ασίστ για να βγει σε θέση βολής ο Ελ Αραμπί, ο οποίος σημείωσε το 1-2. 

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός ήλεγξε την κατάσταση, δεν απειλήθηκε και έφτασε στη 13η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Κνετ – Μεντίνα (84′ Ντάλσιο), Μαλής, Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον (69′ Περέιρα) – Ταχάρ (84′ Τσιγγάρας), Αρσούρα – Αριγίμπι (69′ Μανθάτης), Ντίας, Μάσουρεκ – Αζάντι (62′ Βέργος).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ντρέγκερ (85′ Ανδρούτσος), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Μπρούμα (46’ Ρατζέλοβιτς), Φορτούνης (46’ Βαλμπουενά), Μασούρας (59′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (92′ Χασάν).