Το παιχνίδι στην “Πυλαία” ήταν πλούσιο σε σκορ και θέαμα. Παρά την ανταγωνιστικότητα των φιλοξενούμενων, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη επί του Μεσολογγίου, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 96-87. Έτσι, το “συγκρότημα” του Άρη Λυκογιάννη έφτασε στο 5-5, ενώ η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου μετράει 3 νίκες και 8 ήττες, μάλιστα συνεχόμενες, στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League πλέον.

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Η αρχή του παιχνιδιού βρήκε τον ΠΑΟΚ σε πολύ μεγάλα “κέφια”. Με το πέρασμα των πρώτων πέντε περίπου λεπτών της αναμέτρησης, οι Θεσσαλονικείς μέσω κάποιων ατομικών ενεργειών από τους Malcolm Griffin και Γιώργο Καμπερίδη, οι οποίοι πέτυχαν από 6 και 4 πόντους αντίστοιχα ο καθένας, προηγήθηκαν με ένα σερί 10-0. Αυτό “έσπασε” μετά από λίγα λεπτά χάρη σε ένα τρίποντο του Toddrick Gotcher και λίγο αργότερα, το Μεσολόγγι βρήκε και πάλι λύση πίσω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων με τον Σπύρο Μοτσενίγο (12-6 στο 6′). 

Σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού και μετά από ένα δίποντο του Καμπερίδη, οι φιλοξενούμενοι “έσφιξαν” περισσότερο την άμυνά τους και κατάφεραν να μειώσουν στους 4 πόντους (14-10) με πρωταγωνιστές τους Gotcher και Poirier. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάνη αντέδρασε με τον Griffin και τον Κακλαμανάκη να ανεβάζουν τη διαφορά ξανά στους 9 πόντους (19-10) περίπου 2 λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου. Ωστόσο, το “συγκρότημα” του Ντίνου Καλαμπάκου δεν το “έβαλε κάτω” και ο Gotcher συνέχισε το “κρεσέντο” του στα τρίποντα, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 26-21 με ένα καλάθι του Γιώργου Τσαλμπούρη για το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

2ο δεκάλεπτο

Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο “ζεστοί” στο παρκέ και σύντομα ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ, περνώντας μπροστά με 26-27 χάρη σε ενέργειες των Χατζηνικόλα, Langford και Gotcher. Σε εκείνο το σημείο όμως, ο “Δικέφαλος του Βορρά” αντέδρασε με το “σόλο” του Beech. Ο Αμερικανός φόργουορντ όσο χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης ήταν καταλυτικός παράγοντας για την ομάδα του, ευστοχώντας μάλιστα και τρεις φορές πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Με το πέρασμα των πρώτου πενταλέπτου στη δεύτερη περίοδο, οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες με 35-35.

Άξιος συμπαραστάτης του Beech για τον ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι ο Griffin, ο οποίος με αυτά που έκανε στην επίθεση της ομάδας του, ταλαιπωρούσε την αμυντική λειτουργία της ομάδας από το Μεσολόγγι. Στο 18′, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ξανά με 7 πόντους διαφορά (49-42). Ένα εκπληκτικό κάρφωμα από τον Poirier, έδωσε ψυχολογία στον Χαρίλαο Τρικούπη και λίγο αργότερα ο “καυτός” Gotcher με μια τρομερή “τρίποντη βόμβα” μείωσε τη διαφορά στους 2 πόντους (49-47), λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους του αγώνα. Ο Griffin έφτασε μέχρι το καλάθι χάρη σε ένα δυναμικό του “drive” διαμορφώνοντας το 51-47, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου στην αναμέτρηση. 

3ο δεκάλεπτο

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα καλάθι του Poirier να “ανοίγει” το σκορ στην τρίτη περίοδο και άμεσα ήρθε η απάντηση από τον Jermaine Love, ο οποίος φάνηκε να βρίσκει τα “πατήματά” του στο δεύτερο μέρος του ματς. Ο Gotcher με το πέρασμα τεσσάρων λεπτών στο τρίτο δεκάλεπτο συνέχισε το “σόλο” από εκεί που το “άφησε” στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Ο Αμερικανός με 2 ελεύθερες βολές μείωσε τη διαφορά στους 3 (56-53) και η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου συνέχισε και στο δεύτερο μέρος του αγώνα να είναι ανταγωνιστική.

Σύντομα όμως οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη έδειξαν να βρίσκουν ακόμα περισσότερες λύσεις στην επιθετική τους λειτουργία. O Love άρχισε να γίνεται καθοριστικός παράγοντας στην επίθεση του “Δικεφάλου” και ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις με κάποιες ατομικές του ενέργειες. Μεγάλη βοήθεια για τους Θεσσαλονικείς ήταν και ο Konate, ο οποίος “άλλαξε” την εικόνα της ομάδας του όσον αφορά τον τομέα των ριμπάουντ. H διαφορά ανέβηκε και πάλι στους 6 (62-56), ωστόσο μετά από λίγο η ομάδα από το Μεσολόγγι μείωσε με πρωταγωνιστή τον Poirier και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Μια μικρή “αδράνεια” για τους παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, “επέτρεψε” στους γηπεδούχους να προηγηθούν με δυο βολές του “ασταμάτητου” Griffin με 8 πόντους (78-70) για τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

4ο δεκάλεπτο

Οι δυο πρωταγιστές του ματς, ο Griffin για τον ΠΑΟΚ και ο Gotcher για το Μεσολόγγι συνέχισαν με “ανεβασμένο” ρυθμό και στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Ο Παπαντωνίου σκόραρε για να ανεβάσει το “δείκτη” του σκορ στους 10 (82-72). Ωστόσο στη συνέχεια ο Έλληνας γκαρντ αποτέλεσε τον “μοιραίο” παίκτη της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη, καθώς με δυο του αβίαστα λάθη, ο Χαρίλαος μείωσε στους 7 πόντους (82-75)., ωστόσο ο Griffin απάντησε λίγο αργότερα, κρατώντας τη διαφορά ξανά σε διψήφιο αριθμό (86-76) περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ηρεμία τους, χρεώθηκαν με τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία και έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αυξήσουν γρήγορα τη διαφορά στους 14 πόντους υπέρ τους (90-76). Το Μεσολόγγι παρά την καλή του συνολικά εμφάνιση, έδειξε σε εκείνο το σημείο πως δεν είχε άλλες “αντοχές” όπως και ο εκπληκτικός σήμερα Gotcher, που περιορίστηκε αρκετά στο δεύτερο μέρος από την άμυνα του ΠΑΟΚ. Οι Griffin και Beech συνέχισαν να εκμεταλλεύονται τις “αδυναμίες” του Μεσολογγίου και κάπως έτσι το φινάλε είχε διαδικαστικό χαρακτήρα πλέον. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εν τέλει με 96-87 για την 5η του νίκη στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League, δείχνοντας το πόσο “ανεβασμένος” είναι την τελευταία περίοδο στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 51-47, 78-70, 96-87

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

https://www.basketblog.gr/