Ο Αργεντινός χαφ ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός στα «καναρίνια», έδειξε την κλάση του και μπορεί να θεωρηθεί «νέος» παίκτης των «κυανοκίτρινων»

Μέχρι στιγμής ο Παναιτωλικός έχει αποκτήσει, στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, έναν ποδοσφαιριστή τον Γιώργο Μανθάτη, και στην «εξίσωσή» του βρίσκονται οι Ελντερ Μπαρμπόσα και ο Εντιν Τσότσαλιτς. Το αν θα αποκτηθούν ή όχι οι δύο τελευταίοι θα εξαρτηθεί με το πότε και πώς θα αποχωρήσουν από την Χατάισπορ και την Αλτάι αντίστοιχα, αλλά ως ολοκληρωμένα deals λογίζεται μόνο εκείνο του 24χρονου μεσοεπιθετικού. Ο οποίος μάλιστα σκόραρε στο ντεμπούτο του κόντρα στον ΟΦΗ.
ΛΑΘΟΣ. Τα  «καναρίνια» έχουν κάνει και 2η προσθήκη και πιο συγκεκριμένα ο «νέος» τους παίκτης είναι ο Χοακίν Αρσούρα. Ο Αργεντινός χαφ έφτασε στα μέσα του Σεπτεμβρίου στο Αγρίνιο, αλλά μόλις στις 7 Δεκεμβρίου έκανε το ντεμπούτο του, στο 2-1 επί της ΑΕΛ όταν και αντικατέστησε τον Γιάκολις στο 68′. Στη συνέχεια έπαιξε λίγο κόντρα στους Κρητικούς και χθες (9/1) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός. Δηλαδή περίπου 4 μήνες μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του.
Τι είδαμε λοιπόν από εκείνον; Ενα  «6αρι» που βγαίνει με δύναμη στην πρώτη μπάλα, πρεσάρει, αλλά και συγχρόνως μπορεί να βοηθήσει στον οργανωτικό τομέα. Η πληθωρική του παρουσία άλλωστε στον άξονα  «επέτρεπε» στον Ταχάρ να πατά στην αντίπαλη περιοχή, αφού εκείνος τον κάλυπτε. Ο Αλγερινός δεν το έκανε μόνο στη φάση του 1-1 οπότε και σκόραρε, αλλά μίνιμουμ σε ακόμη 3, π.χ. στο πρώτο ημίχρονο όταν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κεφαλιά πάσα του Αζάντι.
Με γνώμονα τα παραπάνω προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα, «γιατί» δηλαδή άργησε τόσο πολύ να μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς.  Ο Αρσούρα δεν είναι χθεσινός, πρόκειται για παίκτη που πριν μπει στο αεροπλάνο για να έρθει στην Ελλάδα επέκτεινε το συμβόλαιό του με τη Ρίβερ Πλέιτ, που τον παραχώρησε στα «καναρίνια» δανεικό και εκείνα από την πλευρά τουςδιατηρούν οψιόν απόκτησης του μεγαλύτερου μέρους των δικαιωμάτων του. Εχει παίξει στην Ισπανία, ενώ με τους «εκατομμυριούχους» μετρά συμμετοχές σε Κόπα Λιμπερταδόρες και φυσικά στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Εχει παραστάσεις δηλαδή, ενώ είναι και διεθνής και με την U23 της  «μπλανκοσελέστε». Το «γιατί» όμως παραμένει. Ας το αναζητήσουμε.
Ο 28χρονος, όπως και πολλοί συμπατριώτες του που πέρασαν το περασμένο καλοκαίρι τον Ατλαντικό, προέρχονταν από παρατεταμένη αγωνιστική απραξία. Η τελευταία του επίσημη συμμετοχή ήταν στις 25 Φεβρουαρίου, σε έναν αγώνα της Ουρακάν που έπαιζε πέρσι (ξανά ως δανεικός από τη Ρίβερ) κόντρα στην Τάγερες. Υστερα ακολούθησε διακοπή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τον Απρίλιο η εκεί λίγκα κατέβασε ρολά για την περασμένη χρονιά. Αυτόματα είναι λογικό που ήταν ανέτοιμος.
Σα να μην έφτανε αυτό, λίγο μετά την άφιξή του στο Emileon και ενώ… έτρεχε για να καλύψει το χαμένο έδαφος υπέστη θλάση και τέθηκε νοκ άουτ. Ολα τα παραπάνω τον άφησαν πίσω και για αυτό μόλις τον Δεκέμβριο άρχισε να μπαίνει στην «εξίσωση» του Τραϊανού Δέλλα.
Αυτόματα εξηγείται το «γιατί» και γίνεται αντιληπτό ότι ο Αρσούρα λογίζεται ως «μεταγραφή»  των «κυανοκίτρινων».