Βαριά ήττα με 5-0 γνώρισε ο Παναιτωλικός στην Τούμπα…

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αμυνθεί παίζοντας ψηλά στο γήπεδο από την αρχή. Η συνταγή απέδωσε μέχρι να «σπάσει» για πρώτη φορά την άμυνα στη σέντρα ο ΠΑΟΚ, κάτι που άργησε λίγο να συμβεί. Αλλά ο Μουργκ στο 39′ βγήκε στο τετ-α-τετ και πλάσαρε ιδανικά τον Κνετ, ανοίγοντας το σκορ.

Μετά το 1-0, ο Παναιτωλικός ουδέποτε κατάφερε να συνέρθει. Αντίθετα, στο δεύτερο μέρος κατέρρευσε και τα μετόπισθεν του άνοιξαν τελείως, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πετύχει τρία γκολ σε λιγότερο από δέκα λεπτά… Ο Σβαμπ πέτυχε το 2-0, ο Τζόλης διεύρυνε το προβάδισμα ο Σβιντέρσκι με δύο τέρματα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Βαθμολογικά, ο ΠΑΟΚ έχει όφελος από την αγωνιστική, αφού μετά την ήττα του Άρη ισοβαθμεί μαζί του στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 39 βαθμούς. Συγχρόνως, αύξησε τη διαφορά του από τον πέμπτο Παναθηναϊκό στους τέσσερις πόντους.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός παρέμεινε 12ος στη βαθμολογία, με 13 βαθμούς και είναι στο +2 από την προτελευταία Λαμία.

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 39′. Ο Ζίβκοβιτς πάσαρε κάθετα στον Μουργκ, αυτός στην περιοχή πέρασε τον Μαλή και με συρτό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η νίκη του ΠΑΟΚ «κλείδωσε» στο 51′, όταν ο Ροντρίγκο σέντραρε από δεξιά και ο Σβαμπ κινήθηκε μόνος του στην περιοχή και με δυνατή κεφαλιά σκόραρε.

Προτού ο Παναιτωλικός συνέρθει, ο Ροντρίγκο ανέλαβε ξανά ρόλο δημιουργού στο 56′, γυρνώντας χαμηλά τη μπάλα στο πέναλτι και εκεί ο Τζόλης σούταρε και νίκησε τον Κνετ.

Το τέταρτο ασπρόμαυρο γκολ επιτεύχθηκε στο 61′. Ο Κνετ έδωσε στον Αρσούρα, αυτός πάσαρε πάνω στον Καντουρί, εκείνος στην περιοχή βρήκε τον Σβιντέρσκι, πέρασε τον Κνετ και σκόραρε.

Το σκορ έκλεισε στο 90′ όταν Καντουρί μπήκε από δεξιά στην περιοχή, στην κόντρα με αμυντικό έχασε τη μπάλα και αυτή στρώθηκε στον Σβιντέρσκι, ο οποίος από κοντά σκόραρε με πλασέ.

Που κρίθηκε: Στο τετράλεπτο που ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το προβάδισμα του σε 3-0 και εκμηδένισε τις όποιες πιθανότητες είχε ο Παναιτωλικός να αντιδράσει.

Γιατί κόουτς; Ο Τραϊανός Δέλλας εκπροσωπεί μία επιθετική φιλοσοφία, αλλά στην Τούμπα διατήρησε ανεξήγητα ψηλά την ομάδα του απέναντι σε έναν πιο ποιοτικό αντίπαλο.

Στον πάγκο: Ο Αρσούρα δεν είχε καθαρό μυαλό στα μετόπισθεν του Παναιτωλικού και έκανε αρκετές λάθος πάσες. Μία από αυτές έφερε και το 3-0.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ινγκασον, Βαρέλα, Περέιρα, Αουγκούστο (46’ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς (65’ Ουάρντα), Τζόλης (65’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Τζανακάκης, Μάλης, Τσότσαλιτς, Περέιρα, Ταχάρ (62’ Λιάβας, 75’ Ντάλσιο), Αρσούρα (62’ Μάσουρεκ), Μπαρμπόσα (67’ Μανθάτης), Τσιγγάρας, Αριγίμπι, Ντίας (66’ Βέργος).