Επιστροφή στα γήπεδα και για τις ομάδες της Football League, ενώ αναμένεται στην ερχόμενη εβδομάδα να επιστρέψουν στις προπονήσεις και η Α’ Εθνική γυναικών και κατά πάσα πιθανότητα –ίσως λίγο αργότερα- και η Γ’ εθνική κατηγορία.

Όπως αναφέρει το αντίστοιχο ΦΕΚ (Β’ 586, 13/02/2021), οι αθλητές θα πρέπει να κάνουν εβδομαδιαίο έλεγχο με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Όμως πόσο στοιχίζει αυτό το τεστ; Το τεστ αντιγόνου στοιχίζει 10 ευρώ ανά άτομο + 10 ευρώ για την δειγματοληψία αυτού. Αν η ομάδα έχει ένα εξειδικευμένο άτομο με άδεια δειγματοληψίας, ίσως να μπορέσει να αποφύγει το έξοδο της δειγματοληψίας.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα πρέπει η ομάδα να μετακινείτε σε κάποιο πιστοποιημένο εργαστήριο ή με συνεννόηση η δειγματοληψία να γίνεται αλλού (πχ. στο γήπεδο πριν κάποια προπόνηση).

Με λίγα λόγια η κάθε ομάδα θα πρέπει να υπολογίζει σε ένα εβδομαδιαίο κόστος περίπου στα 250-500 ευρώ (ανάλογα αν θα υπολογιστεί κόστος δειγματοληψίας) για τους ποδοσφαιριστές, προπονητές και άλλου που έρχονται σε άμεση επαφή με την ομάδα.

Το κόστος πάντως δεν είναι απαγορευτικό και οι τοπικοί άρχοντες θα μπορούσαν να βοηθήσουν (όπως είναι υποχρέωσή τους) τις ομάδες να επανέλθουν στην αγωνιστική δραστηριότητα.

https://insport.gr/