Ένα επιπλέον έξοδο έχουν να αντιμετωπίσουν οι ομάδες της Γ εθνικής και στην Α εθνικής γυναικών με την επάνοδό τους στις προπονήσεις και σε 4 εβδομάδες και στους επίσημους αγώνες.

Το επιπλέον κόστος έχει όνομα και λέγεται «Τεστ αντιγόνου». Το τεστ αυτό όπως είχαμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο μας στοιχίζει 10 ευρώ + 10 ευρώ η δειγματοληψία. Έτσι σε μια ομάδα 25 ατόμων το συνολικό κόστος φτάνει τα 500 ευρώ ανά εβδομάδα. Φυσικά οι ομάδες θα κοιτάξουν να έρθουν σε συμφωνία με πιστοποιημένα εργαστήρια έτσι ώστε το κόστος δειγματοληψίας ακόμα και να μηδενιστεί.

Από εκεί και πέρα η ΕΠΟ προσανατολίζεται στη δραστική μείωση των εξόδων διαιτησίας, για όσο καιρό θα είναι υποχρεωτικό το τεστ (υπολογίζεται για 2-3 μήνες ακόμα).
Οι διαιτητές θα είναι από την ένωση της γηπεδούχου ομάδας και θα επιλέγονται με τα αυστηρότερα κριτήρια έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση ευνοϊκής διαιτησίας στην γηπεδούχο ομάδα. Με αυτό τον τρόπο θα μηδενιστούν τα έξοδα μετακίνησης.
Επίσης μείωση θα υπάρξει (μόνο για φέτος) στις αμοιβές τους οι οποίες θα αναπροσαρμοστούν στα επίπεδα της μεγαλύτερης τοπικής κατηγορίας της ένωσης (περίπου 120-150 ευρώ ανά τριάδα).

Με όλα αυτά η επάνοδος των ομάδων της Γ εθνικής και της Α Εθνικής γυναικών θα είναι ευκολότερη καθώς δε θα υπάρξει αύξηση στα συνολικά έξοδα των ομάδων.

Σκοπός είναι να διεξαχθούν και να λήξουν τα πρωταθλήματα αυτά, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές ή ακόμα και μέσω κάποια τροποποίησης της διεξαγωγής τους.

https://insport.gr/