Το γκολ έχει γίνει… σπαζοκεφαλιά για τρεις ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας ποδοσφαίρου της χώρας μας. Η μπάλα με δυσκολία καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα, τα αποτελέσματα δεν έρχονται και η “μάχη” παραμονής θα κριθεί ενδεχομένως από την ομάδα, η οποία θα βρει τον τρόπο για να τερματίσει την επιθετική ανομβρία.

Με μόλις 11 γκολ μέχρι τώρα, ο Παναιτωλικός, η ΑΕΛ και η Λαμία βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας, αλλά και της στατιστικής κατηγορίας με τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα ή αν προτιμάτε στην… κορυφή των χειρότερων επιθετικά ομάδων της Superleague.

Τα πρωτεία κατέχει ο Παναιτωλικός, καθώς η ομάδα του Αγρινίου έχει δώσει 22 παιχνίδια πρωταθλήματος και έχει σκοράρει έντεκα φορές. Δηλαδή πετυχαίνει… μισό γκολ ανά παιχνίδι (μ.ο. 0,5 γκολ), ενώ οι Αριγίμπι (3 γκολ) και Βέργος (2 γκολ) έχουν σημειώσει σχεδόν τα μισά από αυτά.

Ελαφρώς καλύτερα είναι τα στατιστικά της Λαμίας και της ΑΕΛ, οι οποίες έχουν πετύχει από έντεκα γκολ σε 20 ματς (μ.ο. 0,55 γκολ). Η μεν Λαμία έχει πρώτο σκόρερ των Αραμπούλι των τριών τερμάτων και η δε ΑΕΛ τον Δημήτρη Πινακά, ο οποίος έχει πετύχει περισσότερα από τα μισά τέρματα της ομάδας του! Μάλιστα το αξιοσημείωτο είναι ότι οι “βυσσινί” έχουν άλλους πέντε παίκτες με ένα γκολ στο ενεργητικό τους.

https://www.novasports.gr/