Ο 32χρονος ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός με τον Παναιτωλικό, σημείωσε το «χρυσό» γκολ των «κυανοκίτρινων» στο 1-0 επί του Παναθηναϊκού και μετά το ματς… έδειξε σε όλους το ματς της Λάρισας

Ηταν η τελευταία, χρονικά, χειμερινή προσθήκη των «κυανοκίτρινων» αλλά προκάλεσε αίσθηση. Ο λόγος για τον Ντέλβιν Εντινγκά, που επέστρεψε στα μέρη μας για χάρη του Παναιτωλικού και στο χθεσινό 1-0 επί του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που με πολύ όμορφο γκολ διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ.
Θα πει κάποιος και ίσως εύλογα πως τα «καναρίνια» δεν απέκτησαν τον 32χρονο χαφ για να βάζει γκολ, αλλά η πραγματικότητα είναι κάπου στη… μέση. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Κονγκολέζος ήρθε στο Αγρίνιο για να κάνει τη διαφορά και όταν με το «καλημέρα» είσαι ο πρωταγωνιστής, αποτυπώνεται ανάγλυφα πως διαθέτεις το know how. Απλά το τέρμα που σημείωσε μόλις στο 6’ επιβεβαιώνει πως… εννοούσε ότι έλεγε στους ανθρώπους της ομάδας από την πρώτη στιγμή που έφτασε στο Αγρίνιο. «Πάμε να τη σώσουμε. Πρώτα θα παραμείνει στην κατηγορία και μετά θα συνεχίσω και εγώ». Για αυτό άλλωστε και η συμφωνία τους έχει διάρκεια 6 μήνες+1 χρόνο. Ο Εντινγκά δεν ήρθε για να έρθει, αλλά για να αφήσει το στίγμα του (ξανά).
Βασική απορία (και) από το χθεσινό ματς. Είναι αριστεροπόδαρος ή δεξιοπόδαρος; Απάντηση δεν υπάρχει. Χρησιμοποιεί και τα δύοκόντρα στο «τριφύλλι» σκόραρε με εξαιρετικό τελείωμα με το αριστερό και ούτε όσοι τον βλέπουν στην προπόνηση έχουν κατασταλάξει ακόμα.
Παρέα ήδη με τους Γκμπόλι Αριγίμπι, Ντάλσιο και άλλους στα «κυανοκίτρινα» αποδυτήρια, λόγω του ότι ξέρει καλά από Ελλάδα, ήταν για μία διετία στον Ολυμπιακό, εκμηδένισε τον χρόνο προσαρμογής του.  Αλλωστε ο ίδιος δεν ήρθε για… διακοπές. Λεπτομέρεια μην την ξεχάσουμε. Ο Εντινγκά πήγε στην πόλη την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, υπέγραψε και μετά βρέθηκε στην προπόνηση. Ούτε να δει σπίτια κτλ, τίποτα. Και εκείνη την ημέρα είχε ασκήσεις 8χ8 και μίνι-διπλό και εκείνος έπαιζε σα να ήταν κανά εξάμηνο μίνιμουμ στα «καναρίνια». Ζήταγε μπάλες, έσπασε/οργάνωνε παιχνίδι τα πάντα.
Ντεμπούτο ως αλλαγή στο 0-0 του «Κλεάνθης Βικελίδης» την περασμένη εβδομάδα, χάι λάιτ του μία απελευθέρωση πίεσης με δύο αντιπάλους πάνω του, και χθες πρώτη φορά βασικός και γκολ. Θεωρητικά όλα πάνε πρίμα, τόσο για εκείνον όσο και την ομάδα. Ακόμη όμως δεν είναι στο 100% και για αυτό δεν χαμογελά. 
Λήξη λοιπόν του αγώνα με τους «πράσινους» και τι έλεγε. «Παιδιά δεν έχουμε κάνει κάτι. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια», τόνιζε χαρακτηριστικά και χαμήλωνε τους τόνους. Εμπειρος γαρ, ξέρει πολύ καλά πως ακολουθεί πρόγραμμα βουνό, αρχής γενομένης από τον «τελικό» της Λάρισας την ερχόμενη Κυριακή. «Μην με ρωτάτε για το γκολ. Χάρηκα, αλλά σημασία έχει η νίκη». Κοφτά και… έκοβε κάθε κουβέντα.
Ο ίδιος πάντως ξανανιώνει. Πρώτη φορά βασικός σε επίσημο ματς μετά τον Μάρτιο του 2020 (σε αγώνα της Aντάλιασπορ με την Γκεντσλερμπιρλιγκί ) και προσωπικό τέρμα ύστερα από 2 και κάτι χρόνια, αφού είχε να βρει δίχτυα από τις 3 Φλεβάρη του 2019 και την ήττα της τότε ομάδας του Σίβασπορ  από τη Μπούρσαπορ με 3-2.
Τι βρίσκεται σήμερα στο μυαλό του; Μόνο το Αλκαζάρ. 
https://www.gazzetta.gr/