Ο Δημήτρης Πινακάς επανεμφανίστηκε μετά από καιρό στην ενδεκάδα, πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ, ο Παναιτωλικός δεν έβγαλε αντίδραση και η ΑΕΛ μένει ζωντανή στη μάχη της παραμονής στη Super League 1.

Το φιλμ του αγώνα

Ο Φέστα παρέταξε την ομάδα του με επιθετικούς προσανατολισμούς. Ελάχιστες φορές έχουμε δει την ΑΕΛ να παρατάσσεται στο γήπεδο με πέντε επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Με μοναδικό 6άρι τον Κολομπίνο, τους Νικολιά και Μπεν Χατίρα μπροστά του και 3άδα στην γραμμή κρούσης τους Πινακά, Ακούνια και Ντουρμισάι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη πίεση στα χαφ του Παναιτωλικού που δεν μπορούσαν να κατεβάσουν με ευκολία τη μπάλα. Η ΑΕΛ είχε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες να απειλήσει. Στο 14′ σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ το γκολ του Ντουρμισάι με κεφαλιά από γλυκιά σέντρα του Νικολιά.

Ο Παναιτωλικός είχε την δική του ευκαιρία στο 21′, όταν ο Ντάλσιο έκανε γύρισμα από τα δεξιά και ο Ταχάρ προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά δεν το έπιασε γεμάτα και ο Νάγκι μπλόκαρε.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να ασκούν πίεση και να δικαιώνονται στο 37′. Ο Μπεν Χατίρα έδωσε ωραία πάσα με το κεφάλι στον Ακούνια, αυτός έκανε κακό κοντρόλ, αλλά ο Πινακάς εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο, έπιασε εξαπίνης τον Μελίσσα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 7ο προσωπικό του γκολ και πρώτο της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ σε πρώτο ημίχρονο.

Αυτονόητο οι Αγρινιώτες να μπουν με διάθεση να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Με την ΑΕΛ στην κόντρα να πλησιάζει στο 2-0, αλλά ο Νικολιάς δεν είχε τις σωστές επιλογές.

Στο 71′ ο Καρέλης προσπάθησε να βρει δίχτυα από μακριά, αλλά δεν τα κατάφερε. Ουσιαστικά δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος. Με τους Θεσσαλούς να κρατάνε με ευκολία το υπέρ τους αποτέλεσμα.

ΑΕΛ – Παναιτωλικός: Η κάρτα του αγώνα

MVP: Ο Δημήτρης Πινακάς επέστρεψε στην 11άδα και στα γκολ. Πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα, το 7ο του φετινό και έδειξε ότι αποτελεί τον πιο ποιοτικό, αλλά και σε επαφή με τα δίχτυα ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ.

UP: Αλάνθαστη η αμυντική γραμμή των Θεσσαλών. Από τις ελάχιστες φορές που κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν, αυτή τη φορά έδωσε τη νίκη, με το δίδυμο των στόπερ Μαξιμένκο-Ζίζιτς να έχουν εξαιρετική παρουσία.

DOWN: Σα να μην μπήκαν στο ματς οι Αγρινιώτες. Σα να μην κατάλαβαν την κρισιμότητα της αναμέτρησης. Αμυντικά δεν είχαν θέματα, αλλά επιθετικά ήταν ανύπαρκτοι.

ΓΚΟΛ: 37′ Πινακάς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 42′ Μεντίνα, 44′ Ζίζιτς, 85′ Μιλοσάβλιεβιτς, 91′ Νάγκι, 92′ Αριγίμπι

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι – Γιακιμόφσκι, Μαξιμένκο, Ζίζιτς, Μπέρτος – Νικολιάς (85′ Τρούγιτς), Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα (67′ Μιλοσάβλιεβιτς) – Πινακάς, Ντουρμισάι, Ακούνια (87′ Στίφλερ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας – Μεντίνα (80′ Τσιγγάρας), Τσότσαλιτς, Βάντερσον (80′ Ντουάρτε), Περέιρα (87′ Βέργος) – Ταχάρ (67′ Μάζουρεκ), Εντιγκά – Ντάλσιο (67′ Μεντόσα), Ντίας, Αριγίμπι – Καρέλης.

https://www.sportime.gr/